hola

Un total de 24 famílies, dotze de l’Escola Bernat de Mogoda i altres dotze de l’Escola la Florida, rebran de forma gratuïta, durant un any, una part de l’electricitat produïda a les instal·lacions fotovoltaiques dels dos centres educatius gràcies a la creació de les primeres comunitats energètiques del municipi.

El 21 d’octubre, a les 15 hores, s’ha convocat una reunió amb les famílies de l’Escola Bernat de Mogoda per explicar el projecte i el dia 26, a les 18 h, es farà a l’Escola La Florida. L’Ajuntament, les direccions dels centres i les dues associacions de famílies van signar el 10 d’octubre el conveni de creació d’aquestes comunitats energètiques. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, va explicar que l’objectiu és democratitzar el dret a l’energia renovable, millorar l’economia de les famílies i fomentar l’associacionisme i va afirmar que ara és l’hora d'interpel·lar a la ciutadania per promoure la transició energètica.

Les direccions les escoles Bernat de Mogoda i La Florida, Fran Moro i Caty Cabrera, respectivament; i les presidentes de les entitats, Aurora Chamorro, del Bernat, i Magalí Parra, de la Florida, van coincidir en destacar la importància d’aquest projecte.

Magalí Parra, presidenta de l'Associació de Famílies i Tutors de la Florida, va manifestar que el projecte serà "brutal si funciona" i "un ajut per a les famílies".

La directora de l'Escola La Florida, Caty Cabrera, va valorar postivament "formar part d'aquesta comunitat energètica i contribuir a la transició energètica".El director de l'Escola Bernat de Mogoda, Fran Moro, va mostrar la seva satisfacció per formar part d'aquest nou model d'energies renovables i que "qualsevol estalvi en la quota energètica és benvingut ja que sabem el context social en el que ens trobem".

La presidenta de l'Ampa de l'Escola Bernat de Mogoda, Aurora Chamorro, espera que el projecte "funcioni molt bé" i que les famílies assisteixin a la propera reunió explicativa de la comunitat energètica.

Foto: Un moment de l'acte protocol·lari de la signatura / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]