hola

Un total de 24 famílies, dotze de l’Escola Bernat de Mogoda i altres dotze de l’Escola la Florida, rebran de forma gratuïta, durant un any, una part de l’electricitat produïda a les instal·lacions fotovoltaiques dels dos centres educatius gràcies a la creació de les primeres comunitats energètiques del municipi.

El 21 d’octubre, a les 15 hores, s’ha convocat una reunió amb les famílies de l’Escola Bernat de Mogoda per explicar el projecte i el dia 26, a les 18 h, es farà a l’Escola La Florida. L’Ajuntament, les direccions dels centres i les dues associacions de famílies van signar el 10 d’octubre el conveni de creació d’aquestes comunitats energètiques. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, va explicar que l’objectiu és democratitzar el dret a l’energia renovable, millorar l’economia de les famílies i fomentar l’associacionisme i va afirmar que ara és l’hora d'interpel·lar a la ciutadania per promoure la transició energètica.

Les direccions les escoles Bernat de Mogoda i La Florida, Fran Moro i Caty Cabrera, respectivament; i les presidentes de les entitats, Aurora Chamorro, del Bernat, i Magalí Parra, de la Florida, van coincidir en destacar la importància d’aquest projecte.

Magalí Parra, presidenta de l'Associació de Famílies i Tutors de la Florida, va manifestar que el projecte serà "brutal si funciona" i "un ajut per a les famílies".

La directora de l'Escola La Florida, Caty Cabrera, va valorar postivament "formar part d'aquesta comunitat energètica i contribuir a la transició energètica".El director de l'Escola Bernat de Mogoda, Fran Moro, va mostrar la seva satisfacció per formar part d'aquest nou model d'energies renovables i que "qualsevol estalvi en la quota energètica és benvingut ja que sabem el context social en el que ens trobem".

La presidenta de l'Ampa de l'Escola Bernat de Mogoda, Aurora Chamorro, espera que el projecte "funcioni molt bé" i que les famílies assisteixin a la propera reunió explicativa de la comunitat energètica.

Foto: Un moment de l'acte protocol·lari de la signatura / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]