hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda obre ei dijous 20 d’octubre el termini per a la persentació de sol·licituds a la convocatòria de subvencions a la instal·lació d’ascensors i a actuacions de millora de l’accessibilitat i de rehabilitació d’edificis.

El Consistori destina una partida de 100.000 euros amb l’objectiu de fomentar aquestes actuacions. El termini es tancarà el 7 de novembre.

El regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, recorda que l’impuls de la instal·lació d’ascensors i de la rehabilitació d’edificis residencials en el municipi és un dels principals eixos del Pla de Mandat 2019-2023 de l’ Ajuntament, “com a resposta a la preocupació social existent des de fa anys per millorar les condicions d’habitabilitat i d’accessibilitat en els edificis d’habitatges”.

L’Ajuntament ha establert dues línies d’ajut. La primera està vinculada al foment de la millora de l’accessibilitat i la instal·lació d’ascensors i es consideren actuacions subvencionables: les primeres instal·lacions d’ascensors, incloent-hi les obres que es justifiquin com a indispensables per a l’actuació, com ara la demolició i nova execució del nucli d’escales; totes aquelles obres o instal·lacions no relacionades amb ascensors que suposin una millora en les condicions d’accessibilitat dels edificis i dels seus accessos (supressió de graons, formació de rampes, instal·lació de baranes, videoporters...); i la instal·lació o adequació a la normativa vigent d’elements d’informació o d’avís, com senyals lluminosos o sonors que permetin l’orientació en la utilització de les escales i els ascensors. La segona línia d’ajut correspon al foment de la rehabilitació d’edificis de tipologia residencial. Es consideren subvencionables les obres de conservació dels edificis unifamiliars i plurifamiliars que disposin d’un Informe d’Inspecció Tècnica de l’Edifici (IITE), que qualifiqui les deficiències detectades com importants, greus o molt greus. En particular, segons explica la Regidoria d’Habitatge, les obres relatives a l’estat de conservació de les cobertes, terrats, façanes, mitgeres, patis dels edificis, cantells de balcons i voladissos. També les relatives a instal·lacions d’electricitat, fontaneria i sanejament existents a l’edifici que poden representar un risc per a la seguretat i la salubritat de les persones; i les relatives a l’estat de conservació dels fonaments, l’estructura horitzontal i vertical dels edificis.

Poden ser beneficiàries les juntes de comunitats de propietaris (divisió horitzontal), els propietaris d’edificis plurifamiliars d’habitatges (sense divisió horitzontal) i el propietaris d’habitatges unifamiliars, que compleixin els requisits que estableixen les bases que es podran consultar en aquest web municipal.

L’Ajuntament destaca que a causa de les dificultats sobrevingudes que ha causat la pandèmia de Covid-19 es podran presentar a la convocatòries les obres que s’hagin començat o executat a partir de l’1 de gener del 2020 i que, a més, n’hagin obtingut la llicència urbanística o efectuada la comunicació prèvia també a partir de l’1 de gener de 2020.

La quantia màxima de la subvenció, per a les dues línies, serà del 20% del cost subvencionable de l’actuació, si bé, el límit màxim de la línia 1 (accessibilitat i ascensor) serà de 2.000 euros per habitatge i de la línia 2 (rehabilitació) serà de 1.000 euros per habitatge. El límit màxim general per Junta de propietaris serà a la línia 1 un màxim 20.000 euros i a la línia 2 un màxim de 10.000 euros.

El procediment de concessió d’aquestes subvencions serà el de concurrència competitiva i es resoldrà a favor de la sol·licitud o sol·licituds que compleixin els requisits establerts i obtinguin, al mateix temps, una major puntuació en aplicació dels criteris de valoració que prima les sol·licituds per primeres instal·lacions d’ascensors a edificis als quals hi resideixin persones amb grau de mobilitat reduïda indefinida, o majors de 65 anys, o sol·licituds d’obres de rehabilitació no iniciades o que puguin representar un risc per a la seguretat i la salubritat de les persones.

Aquestes subvencions són compatibles amb qualsevol altres subvencions, ajudes, o beneficis fiscals atorgats per altres administracions o ens públics o privats amb la mateixa finalitat. El termini màxim per justificar l’execució de les actuacions subvencionables serà el 30 de juny de 2025.


Foto: Ascensor d'un bloc d'habitatges a Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]