hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha presentat el Pla d'acció d'energia sostenible als premis Conama. El consistori  demana a la població votar per al projecte municipal Transició ecològica a Santa Perpètua que opta al premi Conama a la Sostenibilitat de petits i mitjans municipis, un guardó per a les localitats que desenvolupen projectes innovadors de millora ambiental i desenvolupament rural.

El projecte de l’Ajuntament presenta el Pla d’acció d’energia sostenible (PAES) 2010-2020 amb els cinc eixos d’actuació a equipaments, transport, estalvi energètic, planificació i serveis; 1,8 milions d’euros de pressupost i un total de 78 accions, entre d’altres. Entre les actuacions realitzades que es destaquen apareixen el foment del vehicle elèctric compartit mitjançant conveni amb Som mobilitat, la renovació dels sistemes de climatització i millora de l’aïllament per augmentar l’eficiència, els horts comunitaris o el desplegament de la xarxa pública d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics. El projecte presentat també destaca la instal·lació de plaques fotovoltaiques a equipaments municipals i el Pla de Comunitats energètiques com a mesura de mitigació del canvi climàtic.

Per tal de votar, la ciutadania ha d’accedir a https://bit.ly/PremiConama i votar per al projecte perpetuenc. Per tal que el vot sigui efectiu, cal introduir una adreça de correu electrònic i clicar a l’enllaç rebut per confirmar el vot.

L’objectiu del Premi Conama a la Sostenibilitat és donar visibilitat a les iniciatives que poden servir d’exemple a altres localitats espanyoles i reconèixer de forma pública els esforços dels municipis que treballen pel desenvolupament sostenible.

El guardó és de caràcter honorífic i inclou les categories per a municipis de menys de 5.000 habitants i una altra per a localitats entre cinc mil i trenta mil.

El regidor de Transició energètica i canvi climàtic, Sergi Hernández, ha explicat que Santa Perpètua es presenta als premis Conama "per posar en valor les accions transversals realitzades per la lluita contra el canvi climàtic" i recorda que el municipi ha reduït les emissions de CO2 un 32% entre el 2010 i el 2020. La dada és un 12% més dels objectius inicials plantejats pel Pacte d’alcaldies contra el canvi climàtic. L’objectiu per al 2030 es arribar a una reducció del 55% i per això Sergi Hernández manifesta la importància que la ciutadania s’impliqui en els projectes i que els conegui. En aquest sentit, anima als perpetuencs a votar el projecte per conèixer-lo i fer-s’ho seu.


Foto: Instal·lació fotovoltaica a l'aparcament del complex de la Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]