hola

L’ONGD Alkaria i l’Ajuntament de Santa Perpètua han presentat al vicecònsul de Cuba, Alfonso Casanovas, i a membres del Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos, (ICAP) el projecte de cooperació internacional de l’entitat titulat "Millorar la qualitat de vida dels adults majors institucionalitzats als centres de San Miguel del Padrón".

El Consistori perpetuenc ha subvencionat aquesta acció amb més de 17.000 euros. La trobada va celebrar-se ahir a la Sala de Plens de l’Ajuntament i va comptar amb l’assistència del vicecònsul de l’ambaixada de Cuba; el director d’Europa i la vicepresidenta primera de l’Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos, Rigoberto Zarza i Noemi Rabaza respectivament; i el president d’Alkaria, Xavier Barreda. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, van acompanyar durant l’acte als assistents. A més, també hi van ser presents membres d’entitats que col·laboren amb Cuba.

El projecte d’Alkaria té dues parts. Una ha estat recollir i enviar material sanitari a Cuba i l’altra realitzar millores a dues residències de gent gran. El president d’Alkaria, Xavier Barreda, ha explicat que la primera fase de la iniciativa ha consistit a "l’enviament de material molt necessari i desplaçar-nos al terreny per abordar els projectes que podem fer amb les residències de gent gran".

Xavier Barreda ha detallat que, a causa de la pandèmia de la Covid-19, a Cuba "les prioritats de la gent gran s’han anat endarrerint o aturant les necessitats i existeix un envelliment de les infraestructures físiques". El president d’Alkaria ha explicat que "en aquest municipi els dos centres de gent gran estan una mica deteriorats i necessiten ajuda a tots els nivells". Barreda ha anunciat que el projecte de cara a 2023 serà "la rehabilitació de la cuina d’un dels dos centres".

Aquesta iniciativa d’Alkaria ha rebut una subvenció de l’Ajuntament de Santa Perpètua de més de 17.000 euros en el marc de les subvencions a entitats de cooperació internacional. Xavier Barreda ha valorat l’ajut del Consistori perpetuenc com "una subvenció molt positiva, és un municipi en el qual el que t’arriba és el que tu realment necessites i pots desenvolupar el projecte".

El vicecònsol de l’ambaixada de Cuba, Alfonso Casanovas, va mostrar durant l’acte la seva satisfacció pel desenvolupament dels projectes d’Alkaria i l’ajuda de l’Ajuntament de Santa Perpètua. Casanovas va explicar que són iniciatives "necessàries, sensibles i útils per ajudar a la població de Cuba, i en especial, a la gent gran". En l’actualitat, a causa del bloqueig dels Estats Units, estan tenint dificultats per rebre material sanitari i desenvolupar, per exemple, vacunes. El vicecònsol de Cuba ha detallat que s’ha presentat l’informe contra el bloqueig on hi ha exemples concrets "en el sector energètic i en l’arribada de material que ens permet elaborar vacunes i medicaments que amb aquest bloqueig no podem produir".

Per la seva part, la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha expressat que "en el Pla Director de Cooperació de Santa Perpètua existeixen indicacions de col·laborar en diferents zones i a Cuba no teníem cap entitat que ho fes, per tant, estem molt contents dels projectes d’Alkaria i poder col·laborar allà".

Les accions d’Alkaria formen part de l’àmbit sanitari i Neus Garcia ha detallat que "la salut sempre és prioritat i Cuba està patint dificultats, des de fa anys, i ens agrada molt col·laborar amb aquesta franja d’edat on les residències no estan en bon estat i s’intenta que estiguin adequades a les seves necessitats".

 

Foto: El vicecònsol de Cuba, l'ICAP i membres d'entitats amb l'alcaldessa, la regidora i el president d'Alkaria / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Nova edició del Línia Directa amb l'alcaldessa aquest divendres
11 Abr 2024 10:09 - RedaccióNova edició del Línia Directa amb l'alcaldessa aquest divendres

Aquest divendres 12 d'abril Ràdio Santa Perpètua oferirà una altra edició del programa radiofònic [ ... ]

El jurat de Viles Florides visita Santa Perpètua
10 Abr 2024 12:13 - RedaccióEl jurat de Viles Florides visita Santa Perpètua

El jurat de Viles Florides ha visitat Santa Perpètua per comprovar la situació de les zones verdes [ ... ]

El CUAP de Santa Perpètua podrà atendre unes 30.000 visites a l'any
10 Abr 2024 11:52 - RedaccióEl CUAP de Santa Perpètua podrà atendre unes 30.000 visites a l'any

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua està preparat per atendre [ ... ]