hola

Una setantena de persones de les quals una cinquantena eren infants van prendre part a l'acte amb motiu de la commemoració del Dia Nacional de la Conscienciació sobre el TDAH (Trastorn per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat). L'activitat es va celebrar el dijous 27 d'octubre i la van organitzar les entitats locals Espiral Catalunya i l’AFA de l’Escola Santa Perpètua i va consistir en un berenar solidari i un conta contes inclusius a càrrec de la narradora, bibliotecària escolar i mestra d’educació infantil, Mercè Martínez, d’Un Conte al Sac.Durant el berenar solidari es van recollir 80 euros.

En el decurs de l'acte també es va donar lectura al manifest de la Federació Espanyola d'Associacions d'Ajuda al Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat, FEAADAH, sota l'eslògan El TDAH és per a tota la vida.

Segons la Federació Espanyola d'Associacions d'Ajuda al Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat, entre un 5 i un 7% de la població infantil té TDA i un 2% d'adults. En el manifest, que va llegir la vocal de l'AFA de l'Escola Santa perpètua, Judit Terés, es ressalta que el TDAH no passa i sense tractar pot provocar problemes més greus.

El text del manifest mostra la indignació perquè afirmen que "Es nega l'existència, es nega la gravetat, es nega la formació dels professionals de la sanitati de l'educació, es nega una legislació que protegeixi a les persones amb TDAH, es neguenles ajudes que podrien facilitar a moltes famílies els suports psicopedagògics, es nega la cronicitat del TDAH". La federació afirma que aquestes negacions impedeixen que hi hagi un diagnòstic precoç i una intervenció personalitzada i multidisciplinari al llarg de la vida que no posi traves a les persones amb TDA.

Amb motiu del 27 d'octubre és el Dia Nacional de la Conscienciació sobre el TDAH, ahir Espiral Catalunya i l’AFA de l’Escola Santa Perpètua van organitzar un acte solidari a l’Escola Santa Perpètua amb la participació d'una setantena de persones. L'Ajuntament s'hi va sumar a la commemoració lluint un llaç el color taronja a la Casa de la Vila i il·luminant l'aigua de la rotonda de la Font.


Foto: Foto de família de participants al conte contes / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]