hola

Una setantena de persones de les quals una cinquantena eren infants van prendre part a l'acte amb motiu de la commemoració del Dia Nacional de la Conscienciació sobre el TDAH (Trastorn per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat). L'activitat es va celebrar el dijous 27 d'octubre i la van organitzar les entitats locals Espiral Catalunya i l’AFA de l’Escola Santa Perpètua i va consistir en un berenar solidari i un conta contes inclusius a càrrec de la narradora, bibliotecària escolar i mestra d’educació infantil, Mercè Martínez, d’Un Conte al Sac.Durant el berenar solidari es van recollir 80 euros.

En el decurs de l'acte també es va donar lectura al manifest de la Federació Espanyola d'Associacions d'Ajuda al Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat, FEAADAH, sota l'eslògan El TDAH és per a tota la vida.

Segons la Federació Espanyola d'Associacions d'Ajuda al Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat, entre un 5 i un 7% de la població infantil té TDA i un 2% d'adults. En el manifest, que va llegir la vocal de l'AFA de l'Escola Santa perpètua, Judit Terés, es ressalta que el TDAH no passa i sense tractar pot provocar problemes més greus.

El text del manifest mostra la indignació perquè afirmen que "Es nega l'existència, es nega la gravetat, es nega la formació dels professionals de la sanitati de l'educació, es nega una legislació que protegeixi a les persones amb TDAH, es neguenles ajudes que podrien facilitar a moltes famílies els suports psicopedagògics, es nega la cronicitat del TDAH". La federació afirma que aquestes negacions impedeixen que hi hagi un diagnòstic precoç i una intervenció personalitzada i multidisciplinari al llarg de la vida que no posi traves a les persones amb TDA.

Amb motiu del 27 d'octubre és el Dia Nacional de la Conscienciació sobre el TDAH, ahir Espiral Catalunya i l’AFA de l’Escola Santa Perpètua van organitzar un acte solidari a l’Escola Santa Perpètua amb la participació d'una setantena de persones. L'Ajuntament s'hi va sumar a la commemoració lluint un llaç el color taronja a la Casa de la Vila i il·luminant l'aigua de la rotonda de la Font.


Foto: Foto de família de participants al conte contes / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Sanitaris del CAP Santa Perpètua es mobilitzen contra el preacord signat amb l'ICS
30 Nov 2023 11:48 - RedaccióSanitaris del CAP Santa Perpètua es mobilitzen contra el preacord signat amb l'ICS

Sanitaris del CAP Santa Perpètua es van concentrar aquest dimecres 29 de novembre a les 14 hores davant [ ... ]

Santa Perpètua està en fase de preemergència a causa de la sequera
30 Nov 2023 11:04 - RedaccióSanta Perpètua està en fase de preemergència a causa de la sequera

Ahir dimecres 29 de novembre va entrar en vigor una nova etapa, no prevista inicialment, de la situació [ ... ]

L'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental instal·len sis nous contenidors de recollida d'oli de cuina
30 Nov 2023 11:21 - RedaccióL'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental instal·len sis nous contenidors de recollida d'oli de cuina

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental [ ... ]