hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua, l'AMPA de l'Escola Bernat de Mogoda i l'AMPTA de l'Escola La Florida han obert el període d'inscripció per a les famílies que estiguin interessades en formar part de les comunitats energètiques. Aquest període es va obrir ahir i finalitzarà l'11 de novembre. Les inscripcions es poder realitzar mitjançant els correus dominguezgf@staperpetua.cat ( per a totes dues escoles) amptalaflorida@gmail.com (Escola la Florida) o ampabernatdemogoda@gmail.com. (Escola Bernat de Mogoda) S’enviarà correu de confirmació i en cas de superar les 12 sol·licituds a l'Escola Bernat de Mogoda i les 14, a la Florida, es farà un sorteig públic.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha recordat que l'Ajuntament treballa en les dues primeres comunitats energètiques municipals que s'estan desplegant a l'entorn de les instal·lacions fotovoltaiques de les escoles Bernat de Mogoda i la Florida amb la implicació de les entitats i les direccions. L'edil ha destacat que l'impuls d'aquestes comunitats tenen "un valor afegit, la transició cap a un model d'energia renovable i autosuficient i empoderar el teixit social"

L’Ajuntament, les direccions dels centres i les dues associacions de famílies van signar el 10 d’octubre el conveni de creació d’aquestes comunitats energètiques. Ara s'obre un procés d'inscripció per a que les famílies associades a les Ampas puguin participar en el projecte. Les famílies rebran de forma gratuïta, durant dotze mesos, una part de l’electricitat produïda a les instal·lacions fotovoltaiques dels dos centres educatius. Sergi Hernández ha explicat que del total de kW instal·lats "es cedirà una potencia de 0,5 kW, el que suposa un estalvi d'uns 30 euros mensuals". El regidor també ha explicat que l'Ajuntament posarà a disposició de les famílies una aplicació (app) que ajudarà a adaptar els hàbits per maximitzar l’autoconsum i donarà consells d’estalvi i d’eficiència que també permetrà reduir el rebut.


Foto: Instal·lació fotovoltaica a l'Escola Bernat de Mogoda / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]