hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua, l'AMPA de l'Escola Bernat de Mogoda i l'AMPTA de l'Escola La Florida han obert el període d'inscripció per a les famílies que estiguin interessades en formar part de les comunitats energètiques. Aquest període es va obrir ahir i finalitzarà l'11 de novembre. Les inscripcions es poder realitzar mitjançant els correus dominguezgf@staperpetua.cat ( per a totes dues escoles) amptalaflorida@gmail.com (Escola la Florida) o ampabernatdemogoda@gmail.com. (Escola Bernat de Mogoda) S’enviarà correu de confirmació i en cas de superar les 12 sol·licituds a l'Escola Bernat de Mogoda i les 14, a la Florida, es farà un sorteig públic.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha recordat que l'Ajuntament treballa en les dues primeres comunitats energètiques municipals que s'estan desplegant a l'entorn de les instal·lacions fotovoltaiques de les escoles Bernat de Mogoda i la Florida amb la implicació de les entitats i les direccions. L'edil ha destacat que l'impuls d'aquestes comunitats tenen "un valor afegit, la transició cap a un model d'energia renovable i autosuficient i empoderar el teixit social"

L’Ajuntament, les direccions dels centres i les dues associacions de famílies van signar el 10 d’octubre el conveni de creació d’aquestes comunitats energètiques. Ara s'obre un procés d'inscripció per a que les famílies associades a les Ampas puguin participar en el projecte. Les famílies rebran de forma gratuïta, durant dotze mesos, una part de l’electricitat produïda a les instal·lacions fotovoltaiques dels dos centres educatius. Sergi Hernández ha explicat que del total de kW instal·lats "es cedirà una potencia de 0,5 kW, el que suposa un estalvi d'uns 30 euros mensuals". El regidor també ha explicat que l'Ajuntament posarà a disposició de les famílies una aplicació (app) que ajudarà a adaptar els hàbits per maximitzar l’autoconsum i donarà consells d’estalvi i d’eficiència que també permetrà reduir el rebut.


Foto: Instal·lació fotovoltaica a l'Escola Bernat de Mogoda / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]