hola

La companyia d'aigües CASSA i l'Ajuntament de Santa Perpètua treballen en dos projecte a sol·licitar al PERTE del Cicle Integral de l'aigua.

Es tracta de l'increment i millora de la disponibilitat de recursos propis al municipi que inclou la recuperació de dos pous en desús, la millora de pous en ús i la millora de la gestió amb sensorització i monitoratge i el desplegament de la telelectura.

Aquests projectes formen part del programa Biotop que inclou una desena d'objectius i una quinzena de projectes per lluitar i mitigar el canvi climàtic amb una inversió mínima de més de 850.000 euros. CASSA pretén que les instal·lacions del cicle de l’aigua de Santa Perpètua contribueixin a generar vida (energia neta, aigua i recursos regenerats, aire net...) i valor (nou model de gestió sostenible, transparència, ocupació verda...), que potenciïn la interacció amb la ciutadania i l’entorn, amb aliances amb administracions i entitats.

D'aquesta manera, es recuperaran el pou impulsor i el pou 2 Can Bernades i es millorarà el pou Atemasa. Amb la nova gestió es podrà tenir un control i seguiment de les fondàries de nivell d’aigua, cabals de bombament, consums energètics ipressió a sortida del pou o sondeig i es podran emmagatzemar dades i ratis de control per a indicadors d’estat de l’aqüífer, de pou i d'equip debombament. Amb aquest monitoratge augmentarà la capacitat de predicció d’esdeveniments, el control i seguiment per augmentar el rendiment de les captacions en servei mitjançant la rehabilitació.

Dins d'aquest PERTE del Cicle Integral de l'aigua també està previst demanar subvenció per al desplegament de la telelectura. Aquesta nova xarxa serà adequada per a la Smart City que l'Ajuntament vol crear on la tecnologia i la informació serveixin per reduir el cost energètic, l'impacte mediambiental i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha informat que l'equip de govern i representants de CASSA han mantingut una reunió de treball per exposar el treball conjunt realitzat en els darrers mesos. Hernández valora aquest projecte "on clarament es treballarà conjuntament per lluitar contra el canvi climàtic i millorar serveis e instal·lacions a Santa Perpètua". Sergi Hernández ha explicat que l'Ajuntament ha validat una sèrie d'accions concretes de CASSA que optimitzaran tot el cicle integral de l'aigua i sumaran esforços en la política de transició energètica, canvi climàtic, mobilitat i digitalització entorn de la gestió de la ciutat.

A la reunió de treball amb l'equip de govern van assistir el director general del grup CASSA, Xavier Cabanillas, i el gerent de concessions de Barcelona de CASSA, Joan Parte.


Foto: La reunió va tenir lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]

L’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme
01 Des 2023 09:31 - RedaccióL’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme

Ja ha arribat el dia de l’assemblea Fènix. Aquest divendres 1 de desembre a les 18 hores a La Promo [ ... ]