hola

 

La Fundació Sanitària Mollet (FSM) ha guanyat el premi plata dels International Hospital Federation Awards 2022 en la categoria American Hospital Association Excellence Award for Healthcare Workers' Wellbeing pel seu projecte “Entitat Saludable”, que es basa en la implantació d’un sistema de gestió d’entitat saludable que contribueix a millorar la salut, el benestar i la seguretat dels professionals i de la comunitat. L’FSM ha estat l’únic centre d’Espanya premiat al congrés, segons ha informat en un comunicat.

El projecte consisteix en 4 pilars clau per la salut dels professionals i la comunitat basats en els “Standards for Health Promoting Hospitals and Health Services 2020”: seguretat de les persones, benestar de l’organització, estils de vida saludables i compromís amb la comunitat. Per dur a terme aquesta implantació, es van crear grups especialitzats de treball en els àmbits d’activitat física, benestar emocional, menjar saludable i deshabituació tabàquica que dissenyen plans d’acció específics.

Algunes de les accions desenvolupades són el Programa de Deshabituació Tabàquica per a professionals, que va merèixer la certificació Gold Forum Member de la Global Network for Tobacco Free Healthcare; el programa de prevenció de riscos laborals, que ha permès una disminució de l'índex d'incidència d’accidentalitat dels professionals un 81% en 4 anys; projectes comunitaris per a persones vulnerables tals com els pisos de cohabitatge o la teràpia assistida amb animals; el projecte Green Hospital, premiat en els IHF Awards del 2021 i que busca crear un entorn saludable per a les persones, i accions de promoció de la salut com el programa de Ràdio Mollet Fem Salut i el de Fem Salut de Vallès Visió i el canal de Youtube Recupera’t Online, entre d’altres.

“El projecte Entitat Saludable és ampli i en continu creixement. Actualment implica a més de 20 professionals de diferents àmbits i disciplines que aporten el seu coneixement per fer possible cada un dels programes i accions específiques”, explica Miguel Ángel Martínez, Director de Medi Ambient i Prevenció de Riscos Laborals. Està certificat per AENOR segons la norma SIGOS (Sistema de Gestión de Organización Saludable). A més a més, l’FSM està certificada amb la ISO 45001 de Seguretat i Salut en el treball; les ISO 14001 i 50001 de gestió ambiental i energètica, i la RS10 de Responsabilitat Social.

En el marc del mateix congrés, s’han presentat també altres projectes claus de l’entitat, que han estat finalistes a millors comunicacions en format pòster: els nous armaris automatitzats, que ha suposat un important canvi en la gestió del medicament; el projecte audiovisual Recupera’t Online que compta ja amb més de 2.500 subscriptors, i el projecte Green Hospital que en els últims 10 anys ha permès reduir la petjada de carboni un 71%.


La FSM ha guanyat un premi internacional pel foment d'hàbits saludables /FSM

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un total de 241 alumnes de 3er de Primària participen al Visquem l'Ajuntament l’Ajuntament
28 Maig 2024 12:24 - RedaccióUn total de 241 alumnes de 3er de Primària participen al Visquem l'Ajuntament l’Ajuntament

L’activitat Visquem l’Ajuntament, que cada any ofereix el Consistori als centres educatius de Primària [ ... ]

Parada informativa al mercat setmanal amb motiu del Dia Mundial sense fum
28 Maig 2024 12:19 - RedaccióParada informativa al mercat setmanal amb motiu del Dia Mundial sense fum

Santa Perpètua commemorarà el 30 de maig el Dia sense fum amb una parada informativa al mercat ambulant [ ... ]

La riera Seca recupera el seu estat un any després del vessament d’oli
28 Maig 2024 11:54 - RedaccióLa riera Seca recupera el seu estat un any després del vessament d’oli

Aquest mes de maig s’ha complert un any del vessament de 1.000 m3 d’oli vegetal a la riera Seca [ ... ]