hola

L’Equip d’Atenció Primària de Santa Perpètua ofereix educació grupal per a infants i adolescents amb sobrepès o obesitat d’entre 10 i 14 anys. Les sessions van començar ahir al Centre Cívic Can Taió. De moment estan inscrits gairebé una desena d'infants que assistiran a les sessions acompanyats d'un familiar.

Aquesta primera sessió ha servit per explicar què faran durant les properes cinc setmanes i fer les corresponents presentacions. Aquesta intervenció grupal educativa s'ha organitzat, amb la col·laboració de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Santa Perpètua, per promoure la millora dels hàbits alimentaris d’infants i adolescents, per tal de prevenir complicacions en la salut en el seu desenvolupament cap a l’edat adulta.

La dietista-nutricionista de l'Equip d'Atenció Primària de Santa Perpètua, Gisela Fernández, ha explicat que el sobrepès en infants és un problema detectat en el Pla Local de Salut que s'ha d'afrontar per evitar patologies en l'edat adulta.
Els actuals estils de vida i l'alimentació són dos dels aspectes a tenir en compte com a claus en el sobrepès o l'obesitat infantil, segons ha apuntat Gisela Fernández.

En aquestes sessions i en línies generals es treballarà per millorar l’adherència a la dieta mediterrània i a una vida activa. Però, a més, s’afegirà un abordament específic per tractar aspectes com la gestió de la gana emocional o aprendre tècniques de relaxació.

El fet que els menors assisteixin a les sessions acompanyats d'un familiar, és un requisit indispensable perquè són els responsables de la unitat familiar els que han d'aprendre coneixements sobre alimentació saludable. Gisela Fernández ha especificat que es detallaran els aliments que li fan falta als adolescents i en les quantitats que necessiten. La dietista-nutricionista del CAP apunta que si s'apliquen aquests coneixements els beneficis poden ser per a tota la família.

Els infants participants van ser convidats a formar part d’aquest grup a través del seu equip pediàtric de referència. Gisela Fernández apunta que si alguna família està interessada a assistir a aquestes sessions, ha d’adreçar-se al taulell d’atenció ciutadania del CAP Santa Perpètua de Mogoda o contactar amb el seu equip pediàtric de referència.

Foto: Gisela Fernàndez, dietista - nutricionista del CAP Santa Perpètua / ICS

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]