hola

 

Santa Perpètua ha acollit aquest cap de setmana la celebració de l’Assemblea General Ordinària (AGO) de l’associació Acció Escolta de Catalunya. L’entitat compta amb un miler d’infants, adolescents, joves i voluntaris que guien la tasca educativa d’Agrupaments Escoltes. L’escoltisme és un moviment d’educació en el lleure en el qual "els infants, adolescents i joves són els protagonistes del seu propi procés d’aprenentatge mitjançant activitats, rutes, sortides i campaments".

El Centre Cívic Can Taió i La Promotora han estat els equipaments municipals on Acció Escolta ha celebrat diversos actes durant aquest cap de setmana. El dissabte, al Centre Cívic, l’entitat va tractar el seu ideari i definir els valors escollits per l’educació en el lleure. El diumenge s’ha celebrat l’Assemblea General Ordinària on la tasca principal ha estat desenvolupar el Projecte Anual de Desenvolupament. En total han participat 130 caps escolta que són els monitors i monitores que s’encarreguen de l’educació dels infants en el lleure. La cloenda va comptar amb l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; el regidor de Joventut de l’Ajuntament, Marçal Solà, i la Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Rut Ribas.

Els nous presidents d’Acció Escolta, Fèlix Marimón i Júlia Martínez, han explicat que la seva tasca es basa “en l’educació en el lleure i en valors com la inclusivitat, la tolerància, el foment de l’esperit crític i el progrés personal com a eina d’introspecció”. El Fèlix i la Júlia, presidents d’Acció Escolta, han agraït a l’Ajuntament de Santa Perpètua la cessió dels espais municipals per dur a terme les dinàmiques i l’Assemblea.

Per la seva part l’alcaldessa, Isabel Garcia, ha agraït l’elecció del municipi per dur a terme aquest acte i ha posat en valor l’educació en el lleure. A Santa Perpètua, Isabel Garcia ha destacat la tasca de l’Esplai El Refugi, una entitat que es va crear l’any 1966 i “que ha treballat de forma continuada oferint activitats per educar en el lleure i cohesionar la societat”. L’alcaldessa ha expressat que les entitats d’educació en el lleure com El Refugi i Acció Escolta de Catalunya comparteixen valors que “són més que necessaris que mai davant les incerteses que se’ns presenten de cara al futur” i que “per aconseguir un món més just la vostra tasca és fonamental perquè necessitem moltes persones, infants, adolescents i jovent, compromeses amb les transformacions econòmiques, socials, democràtiques i ambientals”.

D'altra banda, la Directora General de Joventut de la Generalitat, Rut Ribas, ha posat en valor la tasca que es fa des de l’escoltisme. Ribas ha explicat que “cal reconèixer la dedicació que es dedica des de l’altruisme a l’escoltisme, al compromís amb la justícia global, construir esperit crític i vetllar per la consciència global i la construcció col·lectiva que cada cap de setmana feu amb els infants i joves dels agrupaments”.

 

Foto: Uns 130 caps escolta han participat a la Indaba d'Acció Escolta de Catalunya / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé mil alumnes participen al 17è Cros Mare Isabel del Col·legi Sagrada Família
28 Maig 2024 11:23 - RedaccióGairebé mil alumnes participen al 17è Cros Mare Isabel del Col·legi Sagrada Família

El Col·legi Sagrada Família va organitzar el 17è Cross Mare Isabel a la Zona Esportiva Municipal. [ ... ]

La Policia denuncia onze motoristes en una campanya
28 Maig 2024 10:40 - RedaccióLa Policia denuncia onze motoristes en una campanya

La Policia Local de Santa Perpètua ha realitzat una campanya de control de motocicletes i ciclomotors [ ... ]

El Mes de la Salut de les Dones inclou una xerrada, exposició i passejada
28 Maig 2024 09:54 - RedaccióEl Mes de la Salut de les Dones inclou una xerrada, exposició i passejada

L’Ajuntament de Santa Perpètua organitza diverses activitats per commemorar el Dia Internacional [ ... ]