hola

 

Santa Perpètua ha acollit aquest cap de setmana la celebració de l’Assemblea General Ordinària (AGO) de l’associació Acció Escolta de Catalunya. L’entitat compta amb un miler d’infants, adolescents, joves i voluntaris que guien la tasca educativa d’Agrupaments Escoltes. L’escoltisme és un moviment d’educació en el lleure en el qual "els infants, adolescents i joves són els protagonistes del seu propi procés d’aprenentatge mitjançant activitats, rutes, sortides i campaments".

El Centre Cívic Can Taió i La Promotora han estat els equipaments municipals on Acció Escolta ha celebrat diversos actes durant aquest cap de setmana. El dissabte, al Centre Cívic, l’entitat va tractar el seu ideari i definir els valors escollits per l’educació en el lleure. El diumenge s’ha celebrat l’Assemblea General Ordinària on la tasca principal ha estat desenvolupar el Projecte Anual de Desenvolupament. En total han participat 130 caps escolta que són els monitors i monitores que s’encarreguen de l’educació dels infants en el lleure. La cloenda va comptar amb l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; el regidor de Joventut de l’Ajuntament, Marçal Solà, i la Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Rut Ribas.

Els nous presidents d’Acció Escolta, Fèlix Marimón i Júlia Martínez, han explicat que la seva tasca es basa “en l’educació en el lleure i en valors com la inclusivitat, la tolerància, el foment de l’esperit crític i el progrés personal com a eina d’introspecció”. El Fèlix i la Júlia, presidents d’Acció Escolta, han agraït a l’Ajuntament de Santa Perpètua la cessió dels espais municipals per dur a terme les dinàmiques i l’Assemblea.

Per la seva part l’alcaldessa, Isabel Garcia, ha agraït l’elecció del municipi per dur a terme aquest acte i ha posat en valor l’educació en el lleure. A Santa Perpètua, Isabel Garcia ha destacat la tasca de l’Esplai El Refugi, una entitat que es va crear l’any 1966 i “que ha treballat de forma continuada oferint activitats per educar en el lleure i cohesionar la societat”. L’alcaldessa ha expressat que les entitats d’educació en el lleure com El Refugi i Acció Escolta de Catalunya comparteixen valors que “són més que necessaris que mai davant les incerteses que se’ns presenten de cara al futur” i que “per aconseguir un món més just la vostra tasca és fonamental perquè necessitem moltes persones, infants, adolescents i jovent, compromeses amb les transformacions econòmiques, socials, democràtiques i ambientals”.

D'altra banda, la Directora General de Joventut de la Generalitat, Rut Ribas, ha posat en valor la tasca que es fa des de l’escoltisme. Ribas ha explicat que “cal reconèixer la dedicació que es dedica des de l’altruisme a l’escoltisme, al compromís amb la justícia global, construir esperit crític i vetllar per la consciència global i la construcció col·lectiva que cada cap de setmana feu amb els infants i joves dels agrupaments”.

 

Foto: Uns 130 caps escolta han participat a la Indaba d'Acció Escolta de Catalunya / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]

L’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme
01 Des 2023 09:31 - RedaccióL’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme

Ja ha arribat el dia de l’assemblea Fènix. Aquest divendres 1 de desembre a les 18 hores a La Promo [ ... ]