hola

La gira del vi novell va fer una jornada a Santa Perpètua el 18 de novembre. La winetruck es va instal·lar als voltants del Mercat Municipal a la tarda des d'on va oferir tastar vins de tretze cellers catalans de set denominacions d'origen diferents. Tot i el fred d'aquella tarda, la ciutadania es va anar apropant per fer algun tast. Era la segona vegada que la Gira del vi novell feia parada a Santa Perpètua i, segons l'organització continuaran apostant per la nostra localitat. En aquesta ocasió, alguns concessionaris del Mercat Municipal oferien tapa per acompanyar la degustació dels vins.

Els cellers participants a la gira són Carles Andreu, Josep Foraster, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; el Celler de Sanuí, de la DO Costers del Segre; el Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; els cellers Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; el Celler Cooperatiu de la Granada, Covides i Maset, de la DO Penedès; el Celler Cooperatiu d’Artés, de la DO Pla de Bages; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta.

Rafael Pino, del celler Masroig, ha explicat que aquesta gira del vi novell pretén recuperar una tradició mediterrània en la qual s'ajuntava la matança del porc amb el tast per primer cop del vi de la nova collita. Pino ha matisat que el vi novell és un vi sense cap mena de repòs que, tan bon punt ha acabat la fermentació, es prepara per ser embotellat i distribuït per al seu consum immediat. Això li dona unes característiques especials entre les quals destaquen la frescor i el gust afruitat, que recorda al del raïm acabat de collir.

El vi novell és un exemple clar de com ha estat la verema. Rafael Pino ha descrit la del 2022 com una verema especialment seca que ha provocat raïms més petits, amb més sucre i concentrats amb una mica més d'alcohol que l'any anterior.

Des de l’any 2017 un grup de cellers catalans treballen conjuntament per donar a conèixer el vi novell i recuperar una tradició que amb els anys s’havia anat perdent. Cada any el vi novell suma nous suports: dels vuit cellers que en feien als inicis ja s’ha passat als tretze d’enguany.Rafael Pino, del celler Masroig, ha destacat la bona rebuda a Santa Perpètua i espera que d'aquí a poc la gent esperi la Winetruck del vi novell.. L'organització espera repetir per tercer any a la nostra localitat.


Foto: La winetruck es va situar a la plaça del Mercat / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]