hola

Aquest divendres 25 de novembre i dissabte 26 de novembre se celebra el Gran Recapte d'Aliments.

Una campanya solidària que té per objectiu omplir els magatzems dels Bancs d'Aliments d'on després poden sortir els lots d'alimentació per a famílies amb situació de vulnerabilitat. Una de les novetats d'aquesta 14a edició és el retorn a la recollida presencial als supermercats.

A Santa Perpètua es podran fer donacions d'aliments als supermercats Bon Àrea i Condis. Des de l'organització animen a la ciutadania a prendre-hi part de la manera que els sigui possible, però recomanen fer aportacions preferiblement de llegums cuits, llaunes de conserva, oli de gira-sol i llet. Tot i que qualsevol aliment serà molt ben rebut. A Santa Perpètua, l'alimentació infantil està coberta gràcies a la col·laboració d'una empresa.

Altres maneres de contribuir amb el Gran Recapte serà fent donacions monetàries a les línies de caixa de tots els supermercats locals. En aquest cas, la campanya es perllongarà fins al 6 de desembre. Una altra opció de participació, que es manté operativa durant tot l'any, és el bizum 33596 i també les aportacions a través del web del Gran Recapte. En aquests dos darrers supòsits es pot demanar el certificat desgravable a Hisenda.

Altra de les novetats a la nostra localitat és la participació de diversos comerços locals que disposaran d'un talonari del Banc d'Aliments. La clientela podrà fer aportacions mitjançant uns talonaris de butlletes de tres euros. Els diners que reculli cada comerç es traduiran en producte fresc per a l'entitat local que gestiona la distribució d'aliments a les famílies derivades des de Serveis Socials de l'Ajuntament. A aquesta fórmula s'hi han adherit els concessionaris del Mercat Municipal, la Xarcuteria Subirats, la Xarcuteria Viñallonga, la peixateria Caleta Blava i el Pa Artesà.

El Banc d’Aliments ha destacat que amb aquesta nova fórmula es volen crear sinergies entre el comerç de proximitat i el Gran Recapte perquè ajuda a fer conèixer la campanya a més ciutadania.

De cara a recuperar les donacions presencials a Santa Perpètua serien necessàries una trentena de persones voluntàries per cobrir els diferents torns als dos supermercats on es podrà fer l'aportació directa. Les persones interessades s'han d'inscriure a través de la pàgina web granrecapte.com. Encara hi ha torns disponibles. Aquests voluntaris oferiran a la clientela unes bosses reutilitzables del Gran Recapte perquè cadascú en la mesura de les seves possibilitats pugui fer la seva aportació a la campanya.


Foto: Imatge d'arxiu del magatzem d'aliments durant el Gran Recapte / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]