hola

El Ple va aprovar ahir inicialment i per unanimitat de tots els grups l'Ordenança de Mobilitat. Segons la regidora de via pública i seguretat ciutadana, Olga Valenzuela, aquest és "un instrument adaptat a la normativa actual, adequat a les noves realitats de la mobilitat, però també amb la idea de fer un municipi amb més qualitat de vida, més pacífic, més saludable i més sostenible".

L’ordenança regula un aspecte molt demandat per la ciutadania els darrers mesos com són els vehicles de mobilitat personal (VMP), bàsicament patinets elèctrics. L'Ajuntament estableix a l’Ordenança aspectes com l’edat mínima per conduir un VMP, que seran els 16 anys, o la necessitat de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil o una identificació i registre obligatoris per a bicicletes, cicles i Vehicles de Mobilitat Personal destinats a activitats econòmica. A més, l’ordenança prohibeix circular per voreres, andanes i passejos de vianants a bicicletes, cicles i VMP, amb excepció de les voreres bici, que progressivament s’aniran eliminant. També s’estableix casc obligatori als VMP en tots els casos així com la prohibició de portar-ne passatgers.

Una de les novetats de l'Ordenança és que incorpora les zones de Petó i adéu destinades a donar més fluïdesa al trànsit en les zones escolars. També aquesta ordenança fa referència per primer cop les zones de baixes emissions. A més, l’ordenança regula també el transport de persones i mercaderies posant èmfasi en les zones de càrrega i descàrrega i limitant els vehicles pesats pel nucli urbà. Tanmateix s’han fet rutes d’accés per les zones industrials de la localitat per als vehicles amb mercaderies perilloses.

Aquesta Ordenança fa referència també per primer cop les zones de baixes emissions (ZBE), que tindran com a objectiu reduir els nivells de contaminació ambiental i millorar la qualitat de vida dels residents, promoure una mobilitat més sostenible afavorint desplaçaments a peu o amb bicicleta i el transport públic de viatgers en vehicles menys contaminants, i disminuir la intensitat del trànsit a fi de recuperar l’espai públic per a les persones que es desplacen a peu.

D’altra banda, el Ple també va aprovar una modificació de crèdits de 168 mil euros la major part de la qual es destinarà a l’empresa municipal Mogoda Serveis i servirà per cobrir l’augment de l’1,5% de les retribucions dels treballadors i per altres despeses extraordinàries. A més, amb la modificació és dotaran les obres dels vestidors de la pista exterior d’hoquei amb 32 mil euros.


Foto:Olga Valenzuela, regidora de Seguretat Ciutadana i Via Pública, durant la sessió plenària / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]