hola

El Ple va aprovar ahir inicialment i per unanimitat de tots els grups l'Ordenança de Mobilitat. Segons la regidora de via pública i seguretat ciutadana, Olga Valenzuela, aquest és "un instrument adaptat a la normativa actual, adequat a les noves realitats de la mobilitat, però també amb la idea de fer un municipi amb més qualitat de vida, més pacífic, més saludable i més sostenible".

L’ordenança regula un aspecte molt demandat per la ciutadania els darrers mesos com són els vehicles de mobilitat personal (VMP), bàsicament patinets elèctrics. L'Ajuntament estableix a l’Ordenança aspectes com l’edat mínima per conduir un VMP, que seran els 16 anys, o la necessitat de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil o una identificació i registre obligatoris per a bicicletes, cicles i Vehicles de Mobilitat Personal destinats a activitats econòmica. A més, l’ordenança prohibeix circular per voreres, andanes i passejos de vianants a bicicletes, cicles i VMP, amb excepció de les voreres bici, que progressivament s’aniran eliminant. També s’estableix casc obligatori als VMP en tots els casos així com la prohibició de portar-ne passatgers.

Una de les novetats de l'Ordenança és que incorpora les zones de Petó i adéu destinades a donar més fluïdesa al trànsit en les zones escolars. També aquesta ordenança fa referència per primer cop les zones de baixes emissions. A més, l’ordenança regula també el transport de persones i mercaderies posant èmfasi en les zones de càrrega i descàrrega i limitant els vehicles pesats pel nucli urbà. Tanmateix s’han fet rutes d’accés per les zones industrials de la localitat per als vehicles amb mercaderies perilloses.

Aquesta Ordenança fa referència també per primer cop les zones de baixes emissions (ZBE), que tindran com a objectiu reduir els nivells de contaminació ambiental i millorar la qualitat de vida dels residents, promoure una mobilitat més sostenible afavorint desplaçaments a peu o amb bicicleta i el transport públic de viatgers en vehicles menys contaminants, i disminuir la intensitat del trànsit a fi de recuperar l’espai públic per a les persones que es desplacen a peu.

D’altra banda, el Ple també va aprovar una modificació de crèdits de 168 mil euros la major part de la qual es destinarà a l’empresa municipal Mogoda Serveis i servirà per cobrir l’augment de l’1,5% de les retribucions dels treballadors i per altres despeses extraordinàries. A més, amb la modificació és dotaran les obres dels vestidors de la pista exterior d’hoquei amb 32 mil euros.


Foto:Olga Valenzuela, regidora de Seguretat Ciutadana i Via Pública, durant la sessió plenària / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé mil alumnes participen al 17è Cros Mare Isabel del Col·legi Sagrada Família
28 Maig 2024 11:23 - RedaccióGairebé mil alumnes participen al 17è Cros Mare Isabel del Col·legi Sagrada Família

El Col·legi Sagrada Família va organitzar el 17è Cross Mare Isabel a la Zona Esportiva Municipal. [ ... ]

La Policia denuncia onze motoristes en una campanya
28 Maig 2024 10:40 - RedaccióLa Policia denuncia onze motoristes en una campanya

La Policia Local de Santa Perpètua ha realitzat una campanya de control de motocicletes i ciclomotors [ ... ]

El Mes de la Salut de les Dones inclou una xerrada, exposició i passejada
28 Maig 2024 09:54 - RedaccióEl Mes de la Salut de les Dones inclou una xerrada, exposició i passejada

L’Ajuntament de Santa Perpètua organitza diverses activitats per commemorar el Dia Internacional [ ... ]