hola

L'alcaldessa de Tifariti, Dumeha Monamed, va transmetre l'agraïment d'aquesta població sahrauí a l'Ajuntament de Santa Perpètua i al Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat Internacional per la construcció del Centre materno-infantil i d'un magatzem i un molí de gra en els camps de refugiats d'Algèria. L'alcaldessa sahrauí va intervenir per videotrucada en la darrera sessió del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat Internacional que es va celebrar a la Granja Soldevila el dimarts 29 de novembre. L'edil va agrair aquest projecte sanitari "en un moment primordial" ja que es va posar en marxa durant la pandèmia de la Covid-19 i també va qualificar el molí com "essencial" per a la població.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va destacar "el lligam de Santa Perpètua amb el poble sahrauí" i va recordar també el projecte amb infants sahrauís de Vacances en Pau, que a causa de la pandèmia i del conflicte amb el Marroc no s'ha realitzat en les tres darreres edicions al nostre municipi. També va reiterar el compromís i la solidaritat de l'Ajuntament de Santa Perpètua amb el poble sahrauí.

El centre materno-infantil; que s'anomena Sidami Mojtar Ahmed, una de les primeres infermeres guerrilleres del Front Polisari; porta en funcionament des de fa dos anys i durant aquest període ha atès més de dos-cents parts, segons va informar Manel Llord, representant de Santa Perpètua Solidària, que va afegir que la instal·lació disposa de sales post-part, neveres i aire condicionat i que el personal sanitari està molt content amb l'equipament. Aquest centre, impulsat per Santa Perpètua Solidària amb una subvenció de l'Ajuntament de Santa Perpètua i del Fons Català de Cooperació, dona atenció integral a les dones en edat fèrtil, embarassades, nadons i infants menors de cinc anys. Santa Perpètua Solidària també va destacar que malgrat els entrebancs de la pandèmia de la Covid-19 amb tancaments per confinament i els problemes de subministrament de materials el centre es va poder posar en marxa. Llord també va informar que s'ha fet una donació d'unes 600 peces de roba esportiva, també amb aportacions de l'AFA de l'Institut Escola Santiga, centre que en el marc de la Programació Estable realitzarà intercanvi de correspondència amb infants dels camps de refugiats.

La regidora de Cooperació i Solidaritat Internacional, Neus Garcia, va manifestar que el centre materno-infantil i el molí de gra "han ajudat molt a la població sahrauí en l'alimentació i en la salut" i va explicar que el centre sanitari ha estat el de referència durant la covid-19 per subministrar les vacunes.

Després de la intervenció de l'alcaldessa de Tifariti va continuar la sessió del consell on les entitats van explicar l'estat dels projectes presentats a la convocatòria de 2022 i la Regidoria va avançar algunes de les activitats que desenvoluparà properament.


Foto: L'alcaldessa de Tifariti va intervenir per viodeotrucada durant el Consell Municipal / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un total de 241 alumnes de 3er de Primària participen al Visquem l'Ajuntament l’Ajuntament
28 Maig 2024 12:24 - RedaccióUn total de 241 alumnes de 3er de Primària participen al Visquem l'Ajuntament l’Ajuntament

L’activitat Visquem l’Ajuntament, que cada any ofereix el Consistori als centres educatius de Primària [ ... ]

Parada informativa al mercat setmanal amb motiu del Dia Mundial sense fum
28 Maig 2024 12:19 - RedaccióParada informativa al mercat setmanal amb motiu del Dia Mundial sense fum

Santa Perpètua commemorarà el 30 de maig el Dia sense fum amb una parada informativa al mercat ambulant [ ... ]

La riera Seca recupera el seu estat un any després del vessament d’oli
28 Maig 2024 11:54 - RedaccióLa riera Seca recupera el seu estat un any després del vessament d’oli

Aquest mes de maig s’ha complert un any del vessament de 1.000 m3 d’oli vegetal a la riera Seca [ ... ]