hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda obrirà noves convocatòries de subvencions per a la instal·lació d’ascensors i per a actuacions de millora de l’accessibilitat i de rehabilitació d’edificis, segons ha explicat el regidor d’Habitatge, Sergi Hernández. A la primera convocatòria d’aquests ajuts, dotada amb 100.000 euros, el Consistori ha recollit un total de 59 sol·licituds, que ara estan en estudi per avaluar que compleixin els requisits establerts i procedir a la suma de punts d’acord a les bases, que establien la concurrència pública.

El regidor d’Habitatge s’ha mostrat molt satisfet de la resposta de les comunitats veïnals a la primera convocatòria d’ajuts a la rehabilitació i a la instal·lació d’ascensors i ha assegurat que durant l’any 2023 s’obriran noves campanyes, per tal que es puguin beneficiar d’aquest suport el màxim nombre de comunitats. Aquestes convocatòries d’ajuts formen part de l’estratègia municipal d’habitatge que pretén l’impuls d’unes polítiques actives de rehabilitació i accessibilitat dels edificis per donar suport a les comunitats i al veïnat en la conservació dels edificis, segons ha explicat Sergi Hernández. L’edil ha detallat que l’Ajuntament està redactant el Pla Local d’Habitatge, que suposarà l’impuls de la nova Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació, que, entre d’altres funcions, assessorarà i acompanyarà al veïnat i a les comunitats que vulguin realitzar la rehabilitació i instal·lar ascensors “perquè puguin aprofitar totes les línies de finançament, inclosos els ajuts dels fons europeus Next Generation, que també permetran reduir la petjada d’emissions de CO2 i lluitar contra el canvi climàtic”, segons ha manifestat. “Paral·lelament, també estem treballant en el Pla estratègic de rehabilitació, que determinarà quines són les necessitats en aquesta matèria per als propers anys i planificarà i detallarà les actuacions i les accions que caldrà implementar”, ha afegit l’edil.

Can Folguera serà Àrea de Conservació i Rehabilitació

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Santa Perpètua presentarà properament una nova eina jurídica, les Àrees de Conservació i Rehabilitació (ACR), amb l’objectiu de fomentar i facilitar la rehabilitació d’aquells edificis o comunitats més vulnerables. El regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, ha explicat que la primera ACR es declararà al barri de Can Folguera. “La situació de la zona antiga d’aquest barri és complicada, en alguns casos; a més són edificis antics amb un mínim de quatre pisos d’alçada i sense ascensor”, ha exposat Hernández que ha afegit que “creem l’àrea ACR per impulsar rehabilitacions que són més urgents i donar suport a les comunitats que tenen més dificultats”. La nova figura jurídica permetrà que l’Ajuntament pugui actuar de manera administrativa per ordenar aquestes actuacions, de manera que podrà redactar projectes, licitar obres i, en definitiva, fer els projectes més fàcils i accessibles per a les comunitats i repercutir en la regularització i dels habitatges de persones vulnerables, segons ha detallat l’edil.


Foto: Vista aèria d'habitatges de Santa Perpètua / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els delictes a Santa Perpètua han baixat gairebé un 11% en els dos darrers anys
23 Maig 2024 09:30 - RedaccióEls delictes a Santa Perpètua han baixat gairebé un 11% en els dos darrers anys

Els delictes coneguts a Santa Perpètua van baixar l’any passat gairebé un 11% respecte les dades [ ... ]

Crida a la ciutadania per fer aportacions d’ajut a Cuba
22 Maig 2024 11:38 - RedaccióCrida a la ciutadania per fer aportacions d’ajut a Cuba

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha llençat una campanya d’emergència de suport [ ... ]

Els primers sis mesos de funcionament de l'App de zona vermella registra més de 88.400 aparcaments
22 Maig 2024 11:12 - RedaccióEls primers sis mesos de funcionament de l'App de zona vermella registra més de 88.400 aparcaments

Durant els primers sis mesos de funcionament de l’app de la zona vermella i de la zona DUM (Distribució [ ... ]