hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha celebrat diverses activitats amb motiu del Dia de les Persones Migrades que es va celebrar ahir 18 de desembre. La commemoració va començar amb la projecció de la pel·lícula “Mediterráneo”, de Marcel Barrena, a l’Aula Vapor el divendres 16 de desembre. El film tracta sobre la tasca de l’ONG Open Arms en el seu viatge a l’illa de Lesbos, on descubreixen milers de persones creuant el mar per fugir de conflictes bèl·lics.La presentació de la pel·lícula a l’Aula Vapor va anar a càrrec de la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Neus Garcia, i d’un dels membres de l’equip educatiu d’Open Arms, Carlos Àlvarez.

Àlvarez va explicar que l’objectiu del film és "mostrar la realitat del que passa al Mar Mediterrani en l’actualitat, fets que no sempre apareixen als mitjans de comunicació".

El membre d’Open Arms va expressar que en l’actualitat hi ha "una visió molt eurocentrista" i que amb la projecció de la pel·lícula “Mediterráneo” el públic ha de sentir l’empatia cap a totes aquelles persones que es troben fugint del seu país. A més, Carlos Àlvarez, durant la presentació de la pel·lícula, va explicar que commemorar el Dia de les Persones Migrades és important perquè l’ésser humà és una espècia migratòria i "cal defensar el dret a migrar i a poder tornar al país d’origen".

D'altra banda, la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, ha explicat que l'objectiu de la programació de l'Ajuntament de Santa Perpètua per commemorar el Dia Internacional de les persones migrades és fer reflexionar la ciutadania sobre el fet que migrar és un dret inalienable i un fet que s'ha donat sempre en la humanitat. Garcia ha subratllat que cal també deixar palès que en alguns processos de migració es vulneren drets humans.

Per això es va programar divendres la projecció de Mediterráneo sobre les vivències d'Open Arms a la illa de Lesbos a l'inici de la seva fundació, uns jocs del Món a la Fira de Nadal i el col·loqui sobre Migració i desenvolupament dissenyat per l'ONGD local SPSolidària. La regidora Neus Garcia va destacar que el col·loqui va donar idees no només sobre codesenvolupament sinó com treballar en família amb les segones i terceres generacions.

El Dia de la persona migrada es commemora el 18 de desembre.


Foto: L'Aula Vapor va acollir la projecció de Mediterráneo / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]