hola

Aquesta setmana les picaportes han començat a visitar els primers domicilis del barri de Can Folguera en el marc del projecte pilot A-porta, que duu a terme la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC). Aquest projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, de l’Obra Social La Caixa i de l’empresa CASSA. Les primeres visites s’estan fent al bloc 86 del barri de Can Folguera.

La preparació del projecte es va endegar al mes de desembre quan es va fer la recerca de les persones, veïnes de Can Folguera, que podien fer de picaportes i a les quals se’ls ha donat la formació necessària per acomplir amb aquesta funció. Aquestes set persones s’han contractat per fer l’A-porta i dedicaran 25 hores mensuals a aquesta tasca. La previsió és que aquestes dones visitin uns 500 habitatges fins al mes d’abril, domicilis on no saben quines situacions podran trobar. Aquelles persones que vulguin rebre-les i explicar les seves situacions podran tenir una guia d’ajuda, per exemple, en temes vinculats amb la vulnerabilitat energètica i es podran detectar també possibles casos de solitud no desitjada. Es tracta d’un projecte social que té por objectiu revitalitzar els barris i acabar amb l’aïllament de les persones, gràcies a les visites que tindran a les seves llars.

Les picaportes estan coordinades i fan les visites en parella. L’equip de coordinació del projecte A-porta ha explicat que aquestes veïnes són carismàtiques, tot i que elles mateixes no es considerin així. Mariona Bernal, coordinadora d’A-porta, ha matisat que “l’objectiu és intentar arribar a aquelles persones que estan més desconnectades socialment i la millor manera de fer-ho és a través d’aquestes dones veïnes del barri representatives de la interculturalitat del barri”.

Foto: Aquesta setmana ha començat el treball de camp del projecte A-porta / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]

L'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB
15 Abr 2024 17:16 - RedaccióL'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha renovat el Segell Infoparticipa com a reconeixement a [ ... ]

Joventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès
15 Abr 2024 10:06 - RedaccióJoventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès

Avui 15 d'abril s'han obert les inscripcions per participar al Taller Em comprenc, eines per a [ ... ]