hola

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Santa Perpètua, alertada, per la Policia Local, va retirar un arbre que va caure entre dos vehicles estacionats al carrer de La Creueta i un altre arbre sobre un banc a l'avinguda de Girona, a l'alçada del supermercat. Aquests van ser alguns dels incidents que es va registrar ahir a la tarda a la nostra ciutat a causa de les fortes ratxes de vent que des de dilluns va obligar a la generalitat a activar la el Pla vencat en fase d'alerta. Aquesta matinada el vent ha amainat i va a la baixa. Els voluntaris de Protecció Civil també van netejar el carrer de la Creueta de branques i van retirar objectes caiguts a la via pública que originaven dificultats per circular per aquest carrer del barri de la Creueta.

D'altra banda, Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquesta tarda la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT un cop actualitzades les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen que el fort vent ha d’anar a menys les properes hores.

El Pla VENTCAT queda en fase de Prealerta perquè es manté la previsió de fort vent pel dia d'avui i fins demà al matí, amb ratxes que podran superar el llindar dels 72 km/h. A partir del migdia la probabilitat de superar els llindars disminuirà i al vespre la probabilitat augmentarà afectant el litoral i prelitoral de la meitat sud de Catalunya. Es preveu que el divendres l'episodi de vent es reactivi a la meitat oest de Catalunya.

Algunes de les ratxes més destacades segons el Servei Meteorològic de Catalunya , es va registrar a terrassa amb 100,1 Km/h.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut en aquest episodi un total de 1.095 trucades per 835 incidents. Per comarques, les trucades s’han fet des del Barcelonès 526, Vallès Occidental 160, Baix Llobregat 150, Bages 49, Vallès Oriental 34 i Maresme 30. Per municipis, les trucades s’han fet des de Barcelona 415, Terrassa 48, l’Hospitalet de Llobregat 38, Badalona 36, Sant Boi de Llobregat 33 i Manresa 32.

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han atès, des que va començar l'episodi de ventades fins avui a les 10.00 h, 542 serveis per incidències. La major part d'aquestes actuacions s'han dut a terme al llarg del dia d'ahir, especialment entre les 16 h i les 18 h.

Els avisos han estat bàsicament per retirar branques d'arbre, per fer neteges de calçada o per retirar elements de façanes com cablejat elèctric, tendals, teules, planxes, cartells, etc. En cap d'ells es té constància d'afectacions personals.


Foto: Protecció Civil va desbrossar l'arbre caigut al carrer Creueta / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]