hola

L'Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Santa Perpètua  i el centre educatiu s'han adherit a la campanya de l'AFFAC ‘Jo també vull anar a classe’ en defensa de l’educació inclusiva. L’objectiu és fer visible i denunciar la manca de desplegament del Decret d’Educació Inclusiva i donar suport al dret a una educació sense discriminació. Aquest 24 de gener se celebra el Dia de l’Educació i per aquest motiu, les famílies engeguen aquesta acció social en el marc de la campanya per l’educació inclusiva.

Per donar suport a aquesta iniciativa, l'entitat i l'Escola convida a participar aquest dimarts 24 de gener a una concentració en favor de l’educació inclusiva. Serà a la porta de l’Escola, a les 16.30 hores. També anima a les famílies a fer-se una fotografia portant una sabata diferent a cada peu i penjar-la a les xarxes socials o enviar-la a l’AFA per publicar-les amb els hashtags de la campanya.

L'entitat afirma que "tots els nens i nenes tenen dret a estar a classe amb els seus companys i companyes, a quedar-se al menjador, a anar de colònies i a fer activitats extraescolars amb totes les garanties i en condicions d’igualtat". L'AFFAC explica que l’octubre de 2017 el Departament d’Educació va aprovar el conegut com a Decret d’Educació Inclusiva, que havia de servir perquè els infants que tenen Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) poguessin gaudir del dret a l’educació amb les mateixes condicions que els seus companys i companyes; però, aquest Decret mai s’ha desplegat plenament. L'entitat explica que "el Departament d’Educació mai ha elaborat les mesures necessàries per fer-lo efectiu, ni ha destinat els recursos materials i humans adequats per posar-lo en pràctica. Segons la normativa, els responsables educatius tenien 4 anys per desplegar aquest Decret, un termini que va acabar just fa un any, l’octubre de 2021"


Foto: Escola Santa Perpètua / AFA Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]