hola

L’ONGD local SPSolidària ha rebut una aportació de 2.000 euros per part del Centre logístic d’Amazon a Mollet del Vallès. SPSolidària ha agraït “l’interès mostrat pel personal d’aquest centre per conèixer la nostra entitat, projectes i funcionament i decidir fer aquest donatiu solidari”, segons ha informat l’ONGD. Des d’Amazon Mollet han estudiat la història de l’entitat amb especial èmfasi en els projectes de codesenvolupament sobre els quals han volgut saber a quantes persones es beneficia amb ells així com quantes persones participen activament en l’elaboració de cada projecte, segons ha explicat la presidenta de SPSolidària, Lidia Aymerich.

Una delegació composta per la presidenta i els vocals Ibrahima Soumare i Estrella Núñez van visitar les instal·lacions del Centre logístic DCZ4 acompanyats per una representació dels treballadors d’Amazon que es van mostrar interessats a conèixer més detalls de l’activitat de SPSolidària. Aymerich els va oferir l’oportunitat d’endinsar-se més en alguns dels projectes actualment en marxa o en fase de redacció. Al centre es va fer entrega del xec donatiu que es farà servir per algun dels nous projectes.

La presidenta de SPSolidària, Lidia Aymerich, ha destacat que gràcies a un perpetuenc que treballa en aquest centre logístic, els treballadors van analitzar l'ONGD, la seva transparència i els seus comptes i van fer la proposta a la central per poder fer el donatiu de 2.000 euros a SPSolidària.

25 anys d'història

SPSolidària afronta aquest 2023 amb tot el bagatge de 25 anys consolidats de l'entitat i amb l'ambició de continuar fent projectes de cooperació internacional que tinguin repercussió i beneficien comunitats diverses que treballen en la redacció del projecte i que els fan continuar en el temps. Així ha passat en la gran majoria de projectes de codesenvolupament que ha iniciat al llarg de la seva història l'ONGD local.

La presidenta de SPSolidària, Lidia Aymerich, ha matisat que l'ONGD es va fundar el 1997, per part de famílies acollidores d'infants dels primers campaments de refugiats sahrauís que volien fer més coses.

Les colònies Vacances en Pau s'han fet cada any excepte el 1999 perquè el poble sahrauí i el Marroc estaven en guerra i aquests anys de pandèmia, segons ha puntualitzat Americh que recorda que als inicis es feia molt ajuda humanitària.SPSolidària va començar a treballar en codesenvolupament sense saber que es deia així. La presidenta de l'entitat ha explicat que tot va esdevenir quan un grup de perpetuencs d'origen gambià volia fer un projecte i es va decidir que calia que treballessin plegats per la desconeixença del territori i les necessitats.

Els projectes de SPSolidària s'han caracteritzat per la seva continuïtat en el temps. Un d'aquests va ser en coordinació amb la Universitat Autònoma de Barcelona per tal de fer el practicum d'estudiants d'educació social al Perú. Lidia Aymerich ha apuntat que durant deu anys es van muntar vuit ludoteques i que després la UAB l'ha continuat i ja són més de 50.

Durant l'any del seu 25è aniversari, SPSolidària ha dut a terme dos projectes. La segona fase del dispensari mèdic d'Agoïnitt a Mauritània que fa dos mesos que ja està funcionant i l'abastiment d'aigua potable a Artemou, també a Mauritània. De cara a aquest 2023, l'ONGD vol dur a terme dos projectes. Un seria l'ampliació del primer dispensari que va fer a Gàmbia amb una nova àrea de materno-infantil i també un de recollida d'aigües pluvials per a ús agrícola a Mauritània.

Aquest any, SPSolidària també voldria reprendre les colònies Vacances en Pau per a infants refugiats sahrauís, però tot dependrà de les condicions en què es puguin dur a terme. Lidia Aymerich ha expressat que si hi ha cobertura sanitària per part de l'ICS i la responsabilitat d'institucions respecte d'aquests infants, tornarien a participar.


Foto: Acte protocol·lari del lliurament de l'import / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]