hola

Avui és el primer de dos dies consecutius de vaga de mestres i professorat a les escoles i instituts públics i concertats. A Santa Perpètua aquesta primera jornada de vaga ha tingut un seguiment desigual.

A les escoles Bernat de Mogoda i Santa Perpètua es donen xifres similars, amb nul·la participació de mestres i un 35 i un 39% en l'alumnat. A l'Escola La Florida, un 18% dels mestres ha fet vaga i un 14% d'alumnat. A l'Institut Escola Santiga han secundat la vaga un 21% de mestres i un 29% d'alumnat. A l'Institut Estela Ibèrica en l'horari de matí només hi ha hagut un membre del professorat que ha fet vaga, mentre que entre l'alumnat a partir de 3r d'ESO i fins a Batxillerat i cicle formatiu de grau bàsic ha oscil·lat entre el 50 i el 90%. Pel que fa a l'Institut Rovira-Forns un 7% de professors ha fet vaga i en el cas de l'alumnat l'han seguit un 95% d'ESO i un 75% de Batxillerat.

Al Col·legi Sagrada Família, l'escola Barcanova i les EBM Can Folguera i Els Pins el seguiment de la vaga ha estat zero entre mestres i alumnat. I a l'Escola d'Adults el professorat ha assistit amb normalitat i l'alumnat ha estat un 6% menor.

Els representants del personal docent de pública no universitària han convocat aquesta vaga després d’un procés de negociació fallit que té com a principal responsable el Departament d’Educació i el seu conseller Josep González- Cambray, segons argumenta CCOO en un comunicat que inisteix que "el Departament no només no ha aprofitat els mesos de negociació passats fins a arribar a les darreres setmanes de desembre, sinó que, a més, tampoc ha sigut capaç de desbloquejar la negociació i arribar a un acord final en la darrera Mesa Sectorial que va tenir lloc el 19 de gener". El malestar docent ve donat per temes com les retallades, les ràtios, el desplegament de l'educació inclusiva, la burocratització dels centres, la manca de temps per les coordinacions, etc.


Foto: Imatge d'arxiu d'una pancarta durant una vaga a l'educació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]