hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha presentat un total de 25 projectes a les diferents convocatòries del fons europeus Next Generation per portar a terme accions vinculades a la mobilitat sostenible, la transformació digital, la cohesió social i la transició energètica que sumen una inversió total de més de 5,5 milions d’euros. Fins ara el Consistori perpetuenc ha rebut 2.679.167,19 euros de subvencions procedents d’aquest ajuts europeus per a una desena d’actuacions. Aquestes subvencions s’han concedit a través de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat.

Entre la desena d’actuacions subvencionades figuren el projecte d’urbanització del camí de la Granja (espai d’intermodalitat de la línia R8), la implantació d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics en diferents punts de la ciutat, el programa de foment de la recollida selectiva, el projecte de transformació dels eixos cívics i comercials entre les avingudes de Santiga i de Barcelona, l’aparcament situat entre l’avinguda de Girona i el carrer de València en Centre Vila, la transformació digital i modernització de l’administració, i el disseny i implantació de zones de baixes emissions.

El Consistori perpetuenc també ha demanat ajuts per un import d’uns 400.000 euros per als projectes d’instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum a l’Escola La Florida, per a la millora de l’accessibilitat a diferents equipaments públics, per la pèrgola fotovoltaica que s’està construint a l’aparcament situat entre els carrers de Puig i Cadafalch i García Nieto i l’avinguda de l’Onze de Setembre, per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la plaça Nova i als aparcaments de Puig i Cadafalch, del carrer de la Creueta i de l’estació de la R8 i per a la pèrgola i estacions de l’aparcament del Complex de la Granja Soldevila. Aquesta setmana s'han rebut altres dues subvencions vinculades a les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics de l'aparcament de Puig i Cadafalch i a la plaça Nova per un import de 25.054,75 euros. A més, s’ha demanat una nova subvenció de més de 180.000 euros per a la creació d’una oficina d’energia verda a la ciutat.

L’Ajuntament també ha presentat el projecte de pacificació del trànsit i millora de l’accessibilitat per incrementar la qualitat de l’aire al barri de la Florida a la segona convocatòria del Programa d’ajudes a municipis per a la implementació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà. El Consistori a la primera convocatòria va rebre un ajut de més de 782.000 euros per al projecte de transformació dels eixos cívics i comercials entre l’avinguda de Santiga i l’avinguda de Barcelona consistent en la creació de plataforma única i la creació de l’aparcament de Centre Vila per facilitar la pacificació del trànsit.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha destacat la concessió d’aquests ajuts a accions de transició ecològica, la transformació digital i cohesió social i ha manifestat que “l’objectiu és no deixar passar cap convocatòria de subvencions per millorar el nostre municipi”. La primera edil ha recordat que aquestes actuacions, algunes ja executades, altres en marxa i altres projectades “milloren la qualitat de vida de la ciutadania de Santa Perpètua”. Els Next Generation són un instrument creat per les institucions de la Unió Europea, en el marc del Pla de recuperació per a Europa, amb l’objectiu de transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital.

L’alcaldessa ha manifestat que "l’Ajuntament treballa per detectar les oportunitats que puguin afavorir el desenvolupament de projectes transformadors al nostre municipi i ha dissenyat els projectes estratègics susceptibles de ser presentats en aquestes convocatòries amb la voluntat d’aconseguir els recursos financers que permetin portar-los a terme”.

El primer tinent d’Alcaldia de l’Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, ha expressat que “no deixem passar cap oportunitat, seguim treballant per obtenir més recursos” i afegeix que “totes les aportacions, de qualsevol ens, són importants, i en aquests cas, de la Unió Europea, que ens permeten millorar la qualitat de vida, les infraestructures i fer més inversions de les pensades inicialment”. L’edil explica que no s’ha d’oblidar que “tenim un projece ambiciós de transformació de Santa Perpètua per aquesta legislatura” i que els Next Generation “han vingut a refrendar aquest projecte que aposta per una ciutat de les persones, verda i sostenible i una ciutat on les energies renovables tenen un paper molt important on l’Ajuntament ha fet una aposta decidida amb la implantació d’instal·lacions fotovoltaiques i la creació de comunitats energètiques”.


Foto: Carrer de Pau Casals, en el marc del projecte d'eixos cívics i comercials / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]