hola

A partir d'avui 1 de febrer de 2023 portar el patinet elèctric al transport públic està prohibit. Aquesta mesura, impulsada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), s’aplica al bus urbà de Santa Perpètua amb una vigència de sis mesos.

Els diferents operadors de bus, metro, tramvia, Rodalies i Ferrocarrils han adaptat els seus respectius reglaments per incloure la prohibició. Segons l’ATM és un “veto temporal” mentre es resol la seguretat d’aquests vehicles de mobilitat personal (VMP), les bateries dels quals són altament inflamables.

L’Autoritat del Transport Metropolità ha informat que les denúncies que es formulin per incompliment de la prohibició de transportar patinets i monocicles elèctrics als vehicles i instal·lacions una vegada passada la barrera tarifària, comportaran una sanció de 200 euros. L’ATM, durant els propers sis mesos, elaborarà una proposta de regulació sobre l’accés i seguretat dels vehicles de mobilitat personal. El document es desenvoluparà amb la col·laboració dels diversos agents interessats en la seguretat del sistema de transport.

L’Ajuntament de Santa Perpètua recorda que el Ple va aprovar per unanimitat l’Ordenança de Mobilitat que regula els vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics. L’Ajuntament estableix a l’Ordenança aspectes com l’edat mínima per conduir un VMP, que seran els 16 anys, o la necessitat de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil o una identificació i registre obligatoris per a bicicletes, cicles i Vehicles de Mobilitat Personal destinats a activitats econòmica. A més, l’Ordenança prohibeix circular per voreres, andanes i passejos de vianants a bicicletes, cicles i VMP, amb excepció de les voreres bici, que progressivament s’aniran eliminant. També s’estableix casc obligatori als VMP en tots els casos així com la prohibició de portar passatgers.


Foto: Dos usuaris de patinets elèctrics circulant per l'avinguda de Jacint Verdaguer / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Nova edició del Línia Directa amb l'alcaldessa aquest divendres
11 Abr 2024 10:09 - RedaccióNova edició del Línia Directa amb l'alcaldessa aquest divendres

Aquest divendres 12 d'abril Ràdio Santa Perpètua oferirà una altra edició del programa radiofònic [ ... ]

El jurat de Viles Florides visita Santa Perpètua
10 Abr 2024 12:13 - RedaccióEl jurat de Viles Florides visita Santa Perpètua

El jurat de Viles Florides ha visitat Santa Perpètua per comprovar la situació de les zones verdes [ ... ]

El CUAP de Santa Perpètua podrà atendre unes 30.000 visites a l'any
10 Abr 2024 11:52 - RedaccióEl CUAP de Santa Perpètua podrà atendre unes 30.000 visites a l'any

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua està preparat per atendre [ ... ]