hola

Aquest dimarts la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha acollit l’acte de suport a les entitats socials de la ciutat, una iniciativa conjunta del Govern municipal i CASSA. Un any més, la concessionària del servei municipal d’aigües fa una aportació de més de 10.000 euros que es destinen a subvencionar el projecte A-Porta que duu a terme la CONFAVC i també 300 euros a algunes entitats socials del municipi, com a reconeixement de la important tasca que realitzen.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Isabel Garcia; el Director General de CASSA, Xavier Cabanillas; el gerent de CASSA, Joan Parte; i el director de Clients, Josep Escartín, a més de representants de les entitats subvencionades (AFIFAC, AFAVO, Espiral Catalunya, Asperpol, El Cabàs Solidari, SPSolidària, ADSP Junts per la Diversitat, Mamalleta’m i i FAV).

L’acte ha comptat també amb una ponència de Jordi del Bas, economista especialitzat en desenvolupament del sector privat i Doctor en Administració i Direcció d'Empreses. En els darrers 20 anys ha treballat com a avaluador independent de programes de cooperació internacional de la Comissió Europea i agències de Nacions Unides (PNUD, FNUAP, ECLAC, FIDA, Banc Mundial) a 60 països a Àsia, Àfrica, Amèrica Llatina i Europa.

Enguany CASSA ha subvencionat entitats que realitzen tasques relacionades amb la integració social i diversitat funcional; policia i proximitat; fibromiàlgia i fatiga crònica; distribució d’aliments a persones en situació de vulnerabilitat; Alzheimer: discapacitats i drets; associacionisme veïnal; suport a l’alletament matern i cooperació internacional, entre d’altres.

En la seva intervenció, el Director General de CASSA, Xavier Cabanillas, ha destacat que “des del servei d’aigües municipal volem seguir sent punta de llança i capdavanters en la protecció social. Ens hem avançat a Lleis i reglaments i hem apostat per la proximitat i la solidaritat des de fa molt de temps. I tot això ha estat gràcies al compromís de les persones que formen part de la Companyia i, per suposat, a la bona entesa i col·laboració amb l’Ajuntament. Ara, fa unes setmanes, hem estrenat a Santa Perpètua un nou model d’atenció a les persones que prioritza les persones en situació de qualsevol vulnerabilitat, que no vol deixar ningú enrere, que aposta per una atenció presencial, personalitzada, multiidioma, fins i tot en llengua de signes”.

Cabanillas ha citat que el projecte de col·laboració públic-privat, el Biotop, impulsat conjuntament per CASSA i l’Ajuntament és el que emmarca aquest projecte social amb les entitats perpetuenques.El Director General de CASSA ha explicat que s'han buscat entitats amb un espectre ampli per donar aquests ajuts i formar part de la reconstrucció econòmica i social després de la pandèmia.Xavier Cabanillas ha recordat que també col·labora en l'actual projecte A-Porta que duu a terme la CONFAVC a Can Folguera.

Per la seva part, el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica també ha fet referència al projecte A-Porta que ajuda a facilitar la millora de la qualitat de vida de les persones apropant serveis municipals i ajudant a interpretar les factures de subministraments bàsics com la llum o l'aigua.


Foto: Representants municipals, de les entitats i de CASSA / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]