hola

El programa ComunitàriaMENT, impulsat pel Pla Local de Salut de l'Ajuntament de Santa Perpètua, fa una crida a persones que vulguin participar en una nova activitat NaturalMENT.

L'objectiu general del programa és millorar el benestar emocional i la salut mental a través d'activitats comunitàries de diferents àmbits. El NaturalMENT consistirà en un taller intergeneracional per crear un hort comunitari a la Plana del Molí. La intenció és que aquesta activitat comenci a finals de febrer i s'allargui fins a l'agost. De moment, la Regidoria de Salut Pública ha fet una crida per trobar tan persones que vulguin ensenyar a conrear com joves que vulguin aprendre. Per ser formadora només cal tenir coneixements previs que es poden haver adquirit directament per haver treballat la terra.

El taller és totalment gratuït i les persones que facin de formadores seran voluntàries. La collita es repartirà entre les persones participants siguin formadores o aprenents. Des de la Regidoria de Salut Pública informen que, segons les disponibilitats de les persones interessades en aquesta activitat es muntaran els horaris de les sessions. La informació i les inscripcions per al NaturalMENT es poden fer a través de Salut Pública al telèfon 93 560 01 03.

La tècnica de Salut Pública, Montse Prior, anima tan a persones gran com a joves a participar de l'activitat NaturalMENT que consisteix en un taller intergeneracional a través del contacte amb elements naturals, concretament amb el conreu d'un hort a la Plana del Molí. Prior ha explicat que "per poder dur a terme l'activitat es necessita persones que vulguin fer de docents, tot i que l'objectiu és crear vincles entre tots els participants que beneficiïn a totes les parts".

La idea inicial és que el NaturalMENT comenci a finals d'aquest mes i es perllongui fins a l'agost per poder fer tot un cicle de sembra i cultiu d'algunes hortalisses. La tècnica de Salut ha especificat que els aliments produïts se'ls quedaran els participants. Montse Prior considera que "per als joves preocupats per la seva alimentació pot ser una activitat molt interessant de la que es poden extreure valors com espera, constància i contratemps".

El programa ComunitàriaMENT ja va començar a l'octubre de 2022 amb les activitats AcompanyaMENT emocional, que són sessions grupals amb suport psicoterapèutic per treballar el benestar emocional i crear una xarxa de suport mutu; ExpressaMENT, a través de sortides culturals i tècniques artístiques; i EsportivaMENT; exercici a l’aire lliure.


Foto: Horts de la Plana del Molí / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 S’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de tractament de residus
17 Maig 2024 12:48 - Redacció S’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de tractament de residus

Aquest divendres, 17 de maig, s’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de [ ... ]

L'AFA de l'Institut Escola Santiga celebra diumenge la Festa de la Natura
17 Maig 2024 10:06 - RedaccióL'AFA de l'Institut Escola Santiga celebra diumenge la Festa de la Natura

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Institut Escola Santiga celebrarà el 19 de maig [ ... ]

L'AMPTA de l'Escola La Florida celebra dissabte la seva festa i la 8ª edició del cros
17 Maig 2024 09:59 - RedaccióL'AMPTA de l'Escola La Florida celebra dissabte la seva festa i la 8ª edició del cros

El dissabte 18 de maig l’AMPTA de l’Escola La Florida celebra la seva activitat anual. Ha programat [ ... ]