hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha adquirit un total de 29 nous contenidors per a les cinc fraccions de residus que ja estan substituint al carrer alguns dels actuals.

El consistori va rebre de l’Agència Catalana de Residus una subvenció per aplicar un nou model de recollida de residus a través de contenidors intel·ligents per un valor de 500.000 euros. D’aquests, únicament se subvencionen els contenidor d’orgànica. La resta de subvenció es destina als sistemes de tancament, transmissió i anàlisis de dades.

Aquesta adquisició correspon a contenidors homogenis per a les cinc fraccions i compatible amb el tancament intel·ligent i amb el tipus de camió que recull les fraccions a Santa Perpètua. Els nous contenidors, que s’aniran col·locant en els propers dies, disposen d’una sub-tapa amb sistema hidràulic que faciliten tant l’obertura com el tancament i la instauració del nou sistema.

Segons el regidor de Medi Ambient, Joan Martínez, el nou model de recollida de residus a Santa Perpètua avança i «els propers passos seran la licitació del tancament electrònic dels nous contenidors, el software i el manteniment del mateix». Els contenidors tindran un sistema de tancament electrònic i per obrir-ho caldrà disposar d’una targeta o app que reconegui l’usuari i l’identifiqui amb el tipus de fracció. D’aquesta manera es podran realitzar correccions a la taxa de residus que emet l’Ajuntament, millorar les dades de reciclatge, digitalitzar el volum de residus per contenidors per establir la seva correcta ubicació o recalcular el sistema de recollida de Mogoda Serveis, si s’escau.


Foto: El regidor de Medi Ambient amb els nous contenidors que s'instal·laran al municipi / Aj Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]