hola

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal dedicada a la comissió de delictes contra el patrimoni que operava a la zona compresa entre Caldes de Montbui, Granollers i Santa Perpètua de Mogoda. Els agents han detingut dues persones de 18 i 35 anys amb diversos antecedents per fets similars. Entre els delictes que se'ls imputen figuren dos robatoris amb força a dos domicilis del mateix carrer de Santa Perpètua de Mogoda. En ambdós fets van aconseguir emportar-se uns 4.000 euros, entre joies i diners en efectiu. Els dos detinguts han ingressat a presó.

En un comunicat, els Mossos informen que el dispositiu OIKOS de prevenció de robatoris amb força a domicilis va permetre identificar els autors dels fets . La col·laboració entre Mossos d’Esquadra i policies locals va permetre detectar i investigar una organització criminal especialitzada a cometre robatoris en domicilis, principalment a la zona del Vallès. El dispositiu, conegut com a OIKOS, es basa en l’engranatge dels diferents serveis policials per generar intel·ligència que després és explotada pels efectius de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord, que materialitzen la feina ubicant i inculpant membres concrets d’aquest grup criminal.

L’organització criminal investigada seleccionava prèviament la zona on actuar i els domicilis als quals volien accedir. A les prèvies, també escollien amagatalls i llocs per deixar roba i objectes que utilitzaven per forçar portes i finestres, perquè, en cas de ser identificats pels agents policials cosa que ja havia passat en alguna ocasió, mai no portessin a sobre res que els incriminés.

Els Mossos d'Esquadra han informat que a banda de Santa Perpètua van cometre dos robatoris més a domicilis de la localitat de l'Ametlla del Vallès, on es van endur 3.500 euros. Un altre robatori a palau-solità, un altre a un altra domicili de l'Ametlla i a La Garriga.


Foto: El dispositiu OiKos de prevenció de robatoris amb força a domicilios ha permet la identificació dels autors / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]