hola

Gairebé una trentena de persones van participar aquest dimecres 29 de març a una trobada dels participants i futurs participants del Servei de Primera Acollida. L’acte, que ha sorgit dels propis veïns i veïnes que han fet la formació, va tenir lloc al Centre Cívic Can Folguera. La Regidoria de Ciutadania va recordar els assistents els serveis que s’ofereixen des del Punt d'Acollida i Informació i va agrair la participació a tothom tant a la formació com a l’acte de retrobament, que te com a finalitat crear una xarxa cooperativa entre el veïnat que ha arribat en els últims mesos al nostre municipi ha arribat en els últims mesos al nostre municipi i generar lligams de col·laboració.

La formació en Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (Mòdul C) està previst en la Llei d’acollida de les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya i és una de les formacions que forma part del Servei de Primera Acollida a Catalunya. Un dels principis bàsics comuns de la política d’integració d’immigrants és el coneixement bàsic de la llengua, la història i de les institucions de la societat que acull. A Santa Perpètua, el Mòdul C s’imparteix unes tres vegades a l’any i incorpora una quinzena de participants en cadascuna de les seves edicions, segons la Regidoria de Ciutadania.

La formació, d’una durada mínima de 15 hores, incorpora l’aprenentatge de coneixements com la història i geografia de Catalunya, la seva cultura i tradicions, l’ús social de la llengua, aspectes sobre les institucions, l’habitatge, la salut o el món associatiu, entre d’altres. Properament, al mes de juny, s’obrirà una nova edició de la formació. Les persones interessades a prendre-hi part, s’han d’adreçar al PAI (telèfon 93 574 13 53 o al correu electrònic pai@staperpetua.cat i demanar informació.


Foto: Un moment de la trobada al Centre Cívic Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proves sense passatgers aquest diumenge a la R-3
14 Jun 2024 11:19 - RedaccióProves sense passatgers aquest diumenge a la R-3

Aquest diumenge Renfe farà proves sense passatgers a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]

El parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny
14 Jun 2024 09:53 - RedaccióEl parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà el parc d’Aigua el dissabte 15 de juny. L’horari d’aquesta [ ... ]

L'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals
13 Jun 2024 13:26 - RedaccióL'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant perquè totes les famílies que han sol·licitat plaça [ ... ]