hola

Cuida el teu barri és una campanya municipal de sensibilització que persegueix dinamitzar valors de civisme i convivència i ajudar a crear xarxa veïnal

La Regidoria de Convivència i Mediació promou aquesta campanya que tindrà diversos missatges d'accions diferents referents a sorolls, neteja, animals de companyia i espais comuns. L'objectiu general és fomentar el civisme i la convivència i per això s'apel·larà als sentiments de col·laboració com a comunitat i d'autoresponsabilitat per tal d'aconseguir viure en un entorn confortable per a tothom. Durant la campanya es distribuiran tríptics informatius i cartells a tots els barris del municipi que incidiran sobre la importància de tenir en compte els diversos interessos de les persones que utilitzen la via pública i que convidi a reflexionar sobre tots els aspectes que influeixen en la convivència en les zones comunitàries i en les zones públiques. La regidora de Convivència i Mediació, Olga Valenzuela, espera que la campanya funcioni i que "la gent prengui consciència dels avantatges que suposen conviure de manera cívica, tolerant i tenint empatia per al veïnat".

Una mica de sal? és una de les frases que formen part d'aquesta campanya. La pertinença de comunitat és un aspecte que la forma de vida actual molt més individualitzada ha anat desapareixen, a parer de Valenzuela que anima la ciutadania a conèixer i interessar-se per als veïns més propers perquè "si els coneixes la convivència és millor i a més cuidem a gent gran que viu sola". Altre aspecte que forma part de la campanya Cuida el teu barri és el respecte al descans veïnal i per tant, el tenir cura dels sorolls que emetem. La regidora de Convivència i Mediació ha explicat que un dels temes més visibles és la neteja de la via pública i dels espais comuns i que si cada veí posa el seu granet de sorra en no embrutar, tot és més fàcil. Sobre la neteja al carrer també s'inclou un missatge especialment per recordar que els trastos si estan en bon estat se'ls pot donar una segona vida restaurant-los o portant-los a la Deixalleria per a altres persones. Olga Valenzuela remarca sobretot que hi ha un servei gratuït de recollida de trastos. Un dels aspectes de la campanya incidirà també en la necessitat de fer una bona separació de residus i abocar-los en el contenidor corresponent. L'edil ha matisat que l'Ajuntament ha d'abonar penalitzacions importants per fer malament aquesta separació. Olga Valenzuela ha explicat que el treball que es fa des de la Regidoria de Convivència i Mediació amb les presidències de les comunitats de veïns està facilitant què a cada escala es decideixi què es pot deixar en els espais comuns que és un altre dels àmbits de la campanya. I sobre els animals de companyia també hi haurà missatges i no només per l'obligatorietat de recollir els excrements i tirar aigua amb sabó als pipis sinó de dur-lo lligat a les escales i evitar els problemes que pugui causar el soroll dels animals.


Foto: la campanya es realitzarà en tots els barris / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]