hola

Aquest dilluns s’ha presentat el nou projecte arquitectònic i el pla funcional del nou edifici Campus FSM que es situarà al solar davant de l’Hospital Universitari Mollet amb accés pel carrer de Santa Perpètua. L’edifici Campus FSM sorgeix de la necessitat d’alliberar espais administratius de l’Hospital Universitari Mollet per la creació d’un nou Institut Oncohematològic.

Segons ha explicat el centre en un comunicat, aquest centre oferirà l’atenció integrada de totes les patologies oncològiques amb un espai humanitzat, còmode i diàfan per a les persones ateses i les famílies. Així mateix, donarà resposta a l’increment progressiu de la docència a la institució, actualment amb més de 400 alumnes de pregrau, grau, postgrau i formació MIR i IIR especialitzada i obre la porta a la formació de nous professionals de la salut. “Ens permetrà realitzar una millora en l’atenció assistencial i de salut alliberant espais de l’Hospital Universitari Mollet per a la l’atenció oncològica a la vegada que genera grans oportunitats de desenvolupament i formació en el nostre territori”, explica Maia Alcoberro, presidenta de la Fundació Sanitària Mollet.

L’edifici compta amb una superfície total de 5.100m2 distribuïts en 3 plantes i un soterrani. La primera planta estarà dedicada als espais de formació de l’FSM i disposarà d’una biblioteca per a ús públic i un auditori comunitari per a 300 persones amb accés propi i independent. “Espais d’art, música i cultura que ens permetran crear salut més enllà de l’atenció sanitària per a tota la ciutadania”, diu Jaume Duran, director general de l’FSM.

La segona planta serà per l’ús de la Universitat de Barcelona i del Campus Docent Sant Joan de Déu per a la formació de professionals de la salut i comptarà amb 4 aules seminari de 110m2 per a 60 persones i flexibles i aula d’informàtica. “Ens dona l’opció de poder compartir i crear transferència de coneixement amb un programa docent de gran qualitat que segueix el mateix model d’atenció centrada en la persona”, explica Lorena Molina, directora del Campus Docent Sant Joan de Déu. “Per a una institució amb tanta història com la Universitat de Barcelona, projectes com el campus docent de la Fundació Sanitària Mollet ens regala el futur i estem encantats d’acompanyar-vos-hi”, tanca Joan Guàrdia, rector de la Universitat de Barcelona”.

La tercera planta estarà destinada a ubicar els despatxos de direcció, administració i processos de suport tals com recursos humans, prevenció de riscos, comptabilitat i compres. Finalment, el soterrani ubicarà espai de magatzem i instal·lacions i un laboratori de recerca destinat a la Universitat de Barcelona. “Seguim el model de l'Hospital Universitari Mollet, el nou edifici serà un espai sostenible medioambientalmenti integrat amb l' entorn”, explica l’arquitecte Mario Corea, responsable del disseny del nou edifici. Per fer-ho, comptarà amb una arquitectura sostenible i silenciosa, llum natural, un sistema de geotèrmia, instal·lació fotovoltaica i aprofitament de les aigües grises. L'alcaldessa de Mollet, Mireia Dioniso, va tancar l'acte de presentació, i va afirmar que "seguim apostant per un sistema públic de salut i aquest projecte permet seguir formant nous professionals a la vegada que millorem la qualitat de l’atenció oncohematològica”.


Foto: Un moment de la presentació del nou projecte / FSM

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]