hola

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha anunciat a l’Ajuntament de Santa Perpètua que el 2 de maig es procedirà a tancar l’espai del Recinte Firal on es construirà aquest nou equipament sanitari.L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha explicat que la previsió és que el CUAP pugui obrir les portes a final d’aquest any.

Les obres del CUAP, promogudes per l’ICS, aniran a càrrec de l’empresa Constructora D’Aro, per un import de 2.135.153,46 euros. Durant les primeres setmanes, els treballs consistiran en la construcció de la llosa on s’hi instal·larà el nou edifici, que serà prefabricat i es transportarà a la seva ubicació final del Recinte Firal al mes de juliol, d’acord a la previsió anunciada per l’ICS. Així, les obres de construcció de l’equipament finalitzarien al mes d’octubre, per dotar les següents setmanes l’edifici de mobiliari i l’equipament mèdic necessari, i poder obrir portes al mes de desembre.

L’alcaldessa ha mostrat la seva satisfacció per l’inici de la construcció de l’equipament, “tan esperat i reivindicat per la ciutadania de Santa Perpètua i dels municipis veïns als quals donarà cobertura sanitària”. La primera edil ha destacat que finalment l’equipament es construeixi a Santa Perpètua i ha assegurat que “serà un servei que incrementarà la qualitat de vida i evitarà desplaçaments a la ciutadania de Santa Perpètua”. Per la seva part, el tinent d’Alcaldia de l’àrea de Territori, Jordi Navarro, ha explicat que l’Ajuntament està treballant amb l’ICS per tal que les obres suposin les mínimes molèsties per al desenvolupament de les activitats que es fan en aquest espai.

El nou CUAP estarà equipat per atendre urgències de baixa i mitjana complexitat i vol millorar l’atenció urgent de la ciutadania dels municipis de la zona baixa del Vallès com Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Sant Feliu de Codines i Santa Perpètua de Mogoda. La instal·lació donarà servei les 24 hores, tots els dies de l’any. El CUAP durà a terme la valoració, orientació i primer tractament d’urgències de mitjana complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, comptarà amb recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent, segons va explicar l’ICS durant la presentació d’aquest nou equipament.

L’edifici tindrà una superfície construïda de 899,54 m2 i se situarà alineat al Centre de Formació Ocupacional. Disposarà d’una edificació principal dedicada a l’àrea d’atenció assistencial i de tractaments, i una secundària, destinada a les ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques. Ambdues estaran unides amb un porxo que també servirà com a descàrrega i aparcament d’ambulàncies, segons el projecte. Les edificacions del nou equipament són de planta baixa, a excepció d’un creixement puntual d’instal·lacions i manteniment de la coberta. El projecte també preveu la urbanització de l’espai exterior i un accés des del passeig de la Florida al nou edifici mitjançant una nova escala amb rampa i zones pavimentades de sauló i enjardinades.


Foto: Imatge virtual del CUAP / ICS

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]