hola

L’Ajuntament redactarà una nova ordenança municipal que estableixi, entre d’altres, el règim de sancions relatius a l’estalvi d’aigua i a les noves mesures que es decretin amb motiu de la situació de sequera. Així ho ha acordat la darrera reunió de la Comissió de Seguiment del Pla de Sequera. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha explicat que el Consistori ha començat a prendre mesures mentre es roman a l’espera de la publicació del Decret de Sequera per part de la Generalitat que detallarà i especificarà totes les restriccions necessàries per combatre aquesta situació. Santa Perpètua és un dels 224 municipis de Catalunya en fase d’excepcionalitat des del mes de març, a causa de la disminució de les reserves hidrològiques i la manca de pluges.

Aquesta comissió polític-tècnica està presidida per l’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, i conformada també per personal tècnic municipal i representants de la companyia CASSA, adjudicatària del servei d’aigua al municipi.

Entre les mesures d’estalvi que ja ha iniciat el Consistori, ha tancat els recs de zones verdes, a excepció dels anomenats de supervivència, que són els gota a gota i de regadora amb l’objectiu de mantenir viu l’arbrat. També s’han apagat les fonts ornamentals, que a Santa Perpètua són en circuit tancat.

Sergi Hernández també ha explicat que el Consistori realitzarà una instal·lació d’aigua regenerada per recuperar les pèrdues de la piscina d’estiu. Amb aquesta actuació es podran recuperar al voltant de 40 m3 setmanals que ara s’aboquen al clavegueram i que es podran utilitzar com a aigua regenerada per al rec i per a d’altres usos.

Durant la Comissió, s’ha posat de manifest la situació de la bassa del parc Central, que ha baixat considerablement el seu nivell i s’ha acordat analitzar les aigües i estar alerta per tal de mantenir en situació òptima aquest espai, protegir l’ecosistema i evitar l’increment d’algues i la creació de males olors.

Per la seva part, el gerent de Concessions de CASSA, Joan Parte, ha informat que la companyia durà a terme aquest mes de maig campanyes per controlar les possibles fugues ocultes que puguin esdevenir en la xarxa d’abastament. Per part de la companyia, també s’ha explicat que s’augmentaran les analítiques de l’aigua per tal d’assegurar-ne la bona qualitat, donat l’increment de les temperatures i el baix nivell dels embassaments, que es troben al voltant del 26%.

L’alcaldessa de Santa Perpètua va publicar el 8 de març un ban en el qual es demanava la col·laboració ciutadana i s’ofereixen recomanacions per fer un consum responsable de l’aigua i on s’estableixen unes primeres limitacions i restriccions dels usos de l’aigua potable, determinats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).


Foto: La bassa del Parc Central, amb la sequera, ha baixat considerablment el seu nivell d'aigua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua
21 Jun 2024 09:22 - RedaccióL’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua

  El primer cap de setmana de funcionament del parc d’Aigua va registrar incidències en el funcionament [ ... ]

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]