hola

La Junta Local de Seguretat ha aprovat, en la seva dar­rera sessió, el Pla Local de Seguretat 2023-2025. L’administració de la seguretat, la seguretat ciutadana, la seguretat viària, la convivència, el civisme i la protecció civil són els àmbits d’actuació que recull el Pla del qual es va donar compte en la sessió plenària d’abril.

Entre els objectius del Pla figuren oferir a la ciutadania un sistema de seguretat coordinat, proper, transparent i amb una bona qualitat de servei; millorar la seguretat ciutadana reduint els fets delictius i reforçant la sensació de seguretat de la ciutadania; pacificar el trànsit i adaptar-lo a les noves formes de mobilitat per millorar la seguretat de les vies urbanes del municipi i la sensació de seguretat percebuda per la ciutadania; fomentar una millora de la convivència i el civisme en tots els seus àmbits, des d’un abordatge integral i transversal; i promoure l’estructura i la cultura de l’autoprotecció de la ciutadania per afrontar els riscos del municipi.

El Pla s’ha elaborat amb l’objectiu d’atendre les necessitats de seguretat de la ciutadania de Santa Perpètua i és una eina que permet fixar els objectius estratègics del municipi en matèria de seguretat pública, i les actuacions necessàries per poder-los assolir, a partir de la col·laboració entre les diferents administracions competents en l’àmbit de la seguretat a Santa Perpètua.

Més d’una desena d’entitats i veïns i veïnes del municipi a títol particular han contribuït també al desenvolupament del Pla. La regidoria va organitzar quatre reunions temàtiques en diferents barris adreçades a entitats i va obrir una consulta ciutadana online amb més d’una vintena de preguntes sobre el nivell de seguretat de Santa Perpètua i els diferents barris, els principals problemes d’inseguretat, el nivell d’incivisme, les causes principals d’aquest incivisme, la seguretat del trànsit, els problemes de seguretat viària o serveis de la Policia Local que caldria potenciar.

A la darrera Junta Local de Seguretat va assistir l’alcaldessa, Isabel Garcia; la regidora de Seguretat Ciutadana, Via Pública, Convivència i Mediació, Olga Valenzuela; la Subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local, Begoña Curto, i representants de Mossos d’Esquadra, Policía Nacional, Guardia Civil i Policia Local

Foto: Membres de la Junta Local de Seguretat de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]