hola

Interns dels centres penitenciaris catalans han col·laborat en una actuació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per evitar que el vessament accidental d’oli vegetal arribés al riu Besòs. La fuita ‒unes 1.100 tones d’olis vegetals (aproximadament, 900 d’oli de gira-sol i 200 d’oli de colza)‒ es va originar en una empresa de Santa Perpètua i es va poder aturar fent diversos dics a la riera Seca per contenir i recollir el producte. La retirada dels olis s’ha fet mitjançant camions cisterna i la col·locació de mantes absorbents.

La Generalitat ha informat en un comunicat que els interns que han participat en aquesta actuació formen part de la brigada de neteja forestal del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), l’empresa pública del Departament de Justícia, Drets i Memòria que ofereix segones oportunitats de formació i inserció laboral a les persones privades de llibertat.  A l'actuació han treballat tres interns, de dilluns a divendres.

La brigada del CIRE ha treballat de manera coordinada amb efectius desplegats per l’empresa causant del vessament; també hi han intervingut de manera activa voluntaris d’ADF, la Policia Local de Santa Perpètua de Mogoda i operaris de l’ACA.

L’actuació s’emmarca en el programa que l’Agència Catalana de l’Aigua va encarregar al CIRE, l’any 2018, per a la conservació i el manteniment de la xarxa fluvial catalana i per als ecosistemes vinculats al medi hídric. En el marc d’aquest programa, s’han fet tasques de contenció i neteja de l’oli de palma, mitjançant materials, mantes i barreres absorbents.


Foto: Interns del CIRE col·laboren en la retirada d'una empresa que treballa amb olis vegetals i eviten que arribi al Riu Besòs / Generalitat de Catalunya

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]