hola

Interns dels centres penitenciaris catalans han col·laborat en una actuació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per evitar que el vessament accidental d’oli vegetal arribés al riu Besòs. La fuita ‒unes 1.100 tones d’olis vegetals (aproximadament, 900 d’oli de gira-sol i 200 d’oli de colza)‒ es va originar en una empresa de Santa Perpètua i es va poder aturar fent diversos dics a la riera Seca per contenir i recollir el producte. La retirada dels olis s’ha fet mitjançant camions cisterna i la col·locació de mantes absorbents.

La Generalitat ha informat en un comunicat que els interns que han participat en aquesta actuació formen part de la brigada de neteja forestal del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), l’empresa pública del Departament de Justícia, Drets i Memòria que ofereix segones oportunitats de formació i inserció laboral a les persones privades de llibertat.  A l'actuació han treballat tres interns, de dilluns a divendres.

La brigada del CIRE ha treballat de manera coordinada amb efectius desplegats per l’empresa causant del vessament; també hi han intervingut de manera activa voluntaris d’ADF, la Policia Local de Santa Perpètua de Mogoda i operaris de l’ACA.

L’actuació s’emmarca en el programa que l’Agència Catalana de l’Aigua va encarregar al CIRE, l’any 2018, per a la conservació i el manteniment de la xarxa fluvial catalana i per als ecosistemes vinculats al medi hídric. En el marc d’aquest programa, s’han fet tasques de contenció i neteja de l’oli de palma, mitjançant materials, mantes i barreres absorbents.


Foto: Interns del CIRE col·laboren en la retirada d'una empresa que treballa amb olis vegetals i eviten que arribi al Riu Besòs / Generalitat de Catalunya

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica
29 Set 2023 09:33 - RedaccióEl Restaurant Can Perico participa en la campanya 'Aprofitem els aliments' que impulsa Acció Climàtica

El Restaurant Can Perico de Santa Perpètua és un dels disset de tot Catalunya que participa a la campanya [ ... ]

Aquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran
29 Set 2023 11:05 - RedaccióAquest divendres clou la Setmana de la Gen Gran

Avui clou la programació de la Setmana de la Gent Gran amb l'Homenatge que tindrà lloc a la Porxada [ ... ]

La Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania
28 Set 2023 13:43 - RedaccióLa Setmana de la Mobilitat recupera l'espai públic per a la ciutadania

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana [ ... ]