hola

Avui és el Dia Mundial Sense Tabac, promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de 1988, amb l'objectiu de centrar l'atenció general sobre el principal problema que representa el consum de tabac per a la salut pública. Enguany el lema és Millor el moviment que no el fum o el vapeig.

Ajudar en la deshabituació tabàquica de la població fumadora i sensibilitzar respecte dels perills que comporta fumar, sobretot als grups més proclius d'iniciar-se (com el de joves), és un dels eixos d'actuació dels equips d'atenció primària. En el darrer any, 9.778 persones han deixat de fumar gràcies al suport que han rebut dels seus equips de referència, segons dades recollides per l'Atenció Primària Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut.

Al Vallès Occidental, han estat 3.282 persones. Concretament, a Santa Perpètua de Mogoda l'equip d'atenció primària ha ajudat a deixar de fumar a 174 persones (aquestes dades es corresponen al període de l'1 d'abril del 2022 al 30 d'abril del 2023).

Durant tot el matí d'aquest dimecres 31 de maig, l'Equip d'Atenció Primària instal·la tant al CAP Santa Perpètua com al CAP La Florida dues taules informatives perquè totes aquelles persones que vulguin deixar de fumar sàpiguen que poden comptar amb el suport de professionals que els donaran les eines, recursos i estratègies necessàries per aconseguir-ho. Enguany l'Equip d'Atenció Primària compta amb la col·laboració de Casa Ametller, que ha donat pomes perquè les persones que participin en la realització d'una enquesta rebin una.

La informació recollida servirà perquè la Unitat de Tabaquisme amb la que compta l'Atenció Primària Metropolitana Nord pugui estudiar possibles canvis en l'hàbit tabàquic arran de la pandèmia de COVID-19.

Les persones que vulguin deixar de fumar poden adreçar-se al taulell d'atenció a la ciutadania de qualsevol dels dos CAP, per tal que els programin una visita específica per abordar el procés amb el suport de professionals referents en deshabituació tabàquica.


Foto: Taula informativa al CAP La Florida / EAP Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]