hola

La sala del Centre Cívic Can Folguera es va omplir dimecres 31 de maig de veïns i veïnes que van voler participar a la sessió I tu veí, veïna, què a-portes? La iniciativa va sorgir del mateix programa A-Porta i de la Xarxa de centres cívics que van valorar com a positiva la idea que el veïnat fet aportacions en positiu sobre com millorar el barri. A partir de quatre blocs que responien a les necessitats detectades per les pica-portes durant les visites a les diferents llars, els assistents van aportar propostes sobre convivència, participació comunitària, espai públic i seguretat. Les propostes tenien com a finalitat millorar no només el barri sinó també la seva cohesió. D’aquesta manera, alguna de les propostes fetes van ser, entre d’altres, tallers sobre criança, la creació d’unes normes bàsiques de convivència, la creació de comissions de treball per al barri o instauració d’un canal de comunicació directe amb l’Ajuntament. En una primera part de la trobada, es va donar espai també per a recuperar la història del barri a través dels mateixos veïns i veïnes assistents.

Fins ara el projecte A-Porta ha intervingut en un total de 490 habitatges de la zona antiga de Can Folguera durant la primera fase, que s’ha desenvolupat entre els mesos de gener i abril. El programa ha iniciat aquest mes de maig la segona fase, que es durà a terme fins a finals d’anys i que preveu arribar a la totalitat dels habitatges d’aquesta zona de Santa Perpètua. El projecte està impulsat per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i l’Ajuntament i compta amb el suport de CASSA i de la Caixa.

El Centre Cívic de Can Folguera va acollir ahir la primera sessió participativa amb el veïnat de Can Folguera, que va fer propostes de millora sobre aspectes relacionats amb la convivència, l’espai públic o la seguretat.


Foto: La sessió es va celebrar al Centre Cívic / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]