hola

Els treballs de neteja de l’oli vegetal vessat per Lípidos Santiga el 13 de maig continuen a bon ritme, segons ha explicat l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Les tasques s’estan realitzant de nord a sud, des del punt del vessament, i ja han superat el pont de l’autopista. Els treballs s’aproximen a la zona urbana on continua la neteja de les terres impregnades d’oli. El Consistori ha explicat que la terra afectada es va tractant i separant i ha informat que durant l’acumulació de terra impregnada es poden produir algunes olors, intensificades per la calor i el pas dels dies des del vessament. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha sol·licitat a les empreses encarregades d’aquestes taques que agilitzi els treballs de retirada de terra i es doni prioritat, especialment, a les zones més properes als nuclis urbans de Mas Costa i La Florida.La previsió és que els treballs de neteja del vessament finalitzin en dues setmanes.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va desactivar el 26 de maig el Pla d’Emergències que havia estat activat el dia 13 amb motiu del vessament de 1.000 m3 d’oli vegetal a la riera Seca a causa d’una fuita d’un dipòsit de l’empresa Lípidos Santiga. Després de treballar intensament durant aquell cap de setmana a la zona afectada amb bombes extractores i construcció de dics, l’abocament es va controlar i es va evitar que arribés al riu Besos. Les tasques de neteja continuen des d’aleshores amb la retirada i tractament de les terres afectades.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Escola Bernat de Mogoda se suma a la commemoració del 25N
28 Nov 2023 09:55 - RedaccióL'Escola Bernat de Mogoda se suma a la commemoració del 25N

La comunitat educativa i les famílies de l'Escola Bernat de Mogoda s'han sumat a la commemoració del [ ... ]

La Policia Nacional intervé 80 quilos de cocaïna a Santa Perpètua i deté tres membres per tràfic de drogues
27 Nov 2023 14:16 - RedaccióLa Policia Nacional intervé 80 quilos de cocaïna a Santa Perpètua i deté tres membres per tràfic de drogues

La Policia Nacional ha detingut a Santa Perpètua de Mogoda tres membres d'un grup dedicat al tràfic [ ... ]

L'INS Estela Ibèrica ret homenatge a les víctimes de les violències masclistes
27 Nov 2023 11:21 - RedaccióL'INS Estela Ibèrica ret homenatge a les víctimes de les violències masclistes

L'alumnat i professorat de l'Institut Estela Ibèrica va retre homenatge a totes les víctimes de les [ ... ]