hola

Una vintena de persones va assistir ahir a la xerrada "Habitatge cooperatiu en cessió d’ús: Altres models d’accés a l’habitatge a Santa Perpètua" organitzada per l’associació perpetuenca de cohabitatge La Teixidora. L’acte, que és el primer d’un cicle de tres, va tenir lloc al Vapor va comptar amb la participació de Simona Cerri, del Laboratori Territorial d’Habitatge de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès i Berta Argemí, del grup Clau Mestra (Sant Cugat del Vallès) per compartir la seva experiència. 

Durant l’acte es va parlar d'un model diferent d'habitatge i es van presentar projectes, que ja són una realitat a altres poblacions. Gina Tosas, membre de la Teixidora, explica que aquel model d’habitatge "és transformador", que tracta l'habitatge com" un bé d'ús i no una inversió" i també com "un dret i no un privilegi". Afegeix que permet disposar " d'un habitatge a un preu més estable al lloguer que avui en dia puja cada dia més i també a uns preus inferiors a la compra del mercat lliure" .Tosas explica que aquests son una alternativa d’habitatge digne que s’allunya de l’especulació inmobiliària.

La Teixidora està formada per set unitats de convivència que s’han unit per engegar un projecte d’habitatge cooperatiu al municipi  amb l'assessorament de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès i Sostre Cívic. Marta Pagès, membre de la Teixidora, explica que poten un any treballant en aquest projecte que posa el treball de les cures al centre.

Les persones interessades en formar part o informar-se sobre el projecte de la Teixidora poden contactar per correu electrònic amb l’entitat a l'adreça cooperpetua@gmail.com 

La Teixidora ha explicat que després de l’estiu esperen poder celebrar una trobada amb altres grups d’habitatge cooperatiu per conèixer diverses realitats i experiències d’èxit i, a la tardor, una trobada amb administracions locals de poblacions on han tingut lloc projectes d’aquesta mena.

 

Foto: Un moment de la presentació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]