hola

L'Escola d’Adults Can Folguera comença a fer les assessories per a aquelles persones que volen fer preinscripció per al curs escolar 2023-2024. La convocatòria oficial de la Generalitat s’ha establert entre els dies 20 i el 28 de juny, però el centre perpetuenc ofereix assessories prèvies per facilitar el tràmit a totes les persones interessades. Per demanar cita prèvia cal trucar al 93 574 05 10 o apropar-se al centre que es troba situat al carrer de García Nieto, 1.

L’Escola d’Adults ofereix formació instrumental, que es centra en alfabetització i neolectura; i el graduat en educació secundària GESO1 i GESO2. Les persones que tenen EGB passen directament a GESO2 i es poden fer proves de nivell per acreditar algunes matèries. El centre també prepara persones amb ESO o sense ella per superar les proves d’accés a cicles formatius de grau superior. Aquesta preparació te durada d’un curs escolar.

Pel que fa a idiomes, ofereix sis grups d’anglès, dos de cada nivell en horari de matí i tarda i tres grups de francès, un de cada nivell en horari de tarda. Si s'assoleix el nivell 3 s'assoleix el certificat A2. També ofereix català i castellà per a persones nouvingudes i principiants.

I l’altra opció és informàtica a nivell usuari de quatre nivells. Competic inicial i Competic 1, 2 i 3 que incorporen un títol que és equivalent al certificat ACTIC. Hi ha grups al matí i altres a la tarda.

El director de l'Escola d'Adults Can Folguera, Julio Lasobras, ha explicat que ja es pot demanar cita prèvia per fer l'assessorament per a la preinscripció. Les assessories han començarat aquest dilluns 5 de juny.

Julio Lasobras ha insistit que el graduat en Educació Secundària Obligatòria que es pot cursar i obtenir aquest títol té diferències respecte a l'ESO oficial perquè s'estudia en dos cursos i perquè hi ha diverses opcions d'acreditar coneixements com tenir el títol de l'EGB per reduir el temps.

Sobre el curs per preparar les proves d'accés a un cicle formatiu de Grau Superior, l'Escola d'Adults explica que a vegades no existeix un cicle mig relacionat amb el superior que es vol fer i aquesta opció obre possibilitats.

Aquest ha estat el primer curs de l'Escola d'Adults Can Folguera en la seva ubicació definitiva al carrer de García Nieto, on hi havia hagut l'Escola Els Aigüerols. El director del centre, Julio Lasobras, ha qualificat com a molt positiu aquest canvi d'edifici que està pensat per la docència.

Amb la pandèmia l'Escola d'Adults es va quedar en poc més de 200 alumnes, però aquest curs ja han estat 320, segons informa Julio Lasobras qui anima la població a continuar formant-se i coneixent persones a través del centre educatiu.

Foto: Escola d'Adults en el nou edifici del Serveis educatius / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]

L’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme
01 Des 2023 09:31 - RedaccióL’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme

Ja ha arribat el dia de l’assemblea Fènix. Aquest divendres 1 de desembre a les 18 hores a La Promo [ ... ]