hola

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM), Amics de Santiga i el CineClub Cisco de Can Mosenya es mostren satisfets amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient que va tenir lloc el 3 de juny a Santiga. Les entitats han destacat que les persones assistents van conèixer una part de la riquesa de fauna i flora que té aquest entorn natural i d'aquesta manera "s'ha sembrat la llavor perquè cada vegada més persones l'apreciïn i ajudin a la seva preservació", segons ha expressat l'organització.

Aquest 2023 s'han produït alguns canvis en aquesta commemoració. Un ha estat el canvi d'horari ja que es va projectar primer la pel·lícula i després es va fer la passejada. Al cinema van assistir una quarantena de persones i a la passejada es van quedar una trentena. Un dels aspectes a millorar de cara a l'any vinent serà millorar el so o canviar l'espai on fer la projecció per tal que soni bé.

El president del CREM, Pere Garcia, ha destacat els guies d'enguany vinculats al col·lectiu Viu la riera als quals ha qualificat "d'excepcionals" i ha observat que el canvi d'horari ha estat reeixit perquè es van poder escoltar moltes més aus.

El 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient proclamat per Nacions Unides fa 50 anys. Pere Garcia ha destacat que davant del canvi climàtic actual es fa molt necessari la tasca de divulgació i de coneixement de l'entorn natural perquè davant d'amenaces la ciutadania el defensi.El president del CREM estava molt content amb la quantitat de persones assistents i perquè eren persones diferents a les d'altres anys que es van emportar una molt bona percepció de Santiga.Pere García va apuntar que des de fa 50 anys que Nacions Unides va dir que s'havia de lluitar contra el canvi climàtic els governs d'arreu no han fet els deures i també s'ha mostrat decebut per la manca d'assistència de polítics locals a l'acte.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La propera setmana s'inicia la prova pilot de la zona taronja a l’aparcament del carrer de València
24 Maig 2024 12:15 - RedaccióLa propera setmana s'inicia la prova pilot de la zona taronja a l’aparcament del carrer de València

La propera setmana començarà la prova pilot de la zona taronja en l’aparcament del carrer de València [ ... ]

El Casal Popular inaugura la seva seu amb diverses activitats
24 Maig 2024 11:38 - RedaccióEl Casal Popular inaugura la seva seu amb diverses activitats

El Casal Popular Pit Roig inaugura la seva nova seu situada a la plaça de l’Església amb activitats [ ... ]

Catorze equips posen a prova el seu prototip de vehicle elèctric al circuit del parc Central
24 Maig 2024 09:19 - RedaccióCatorze equips posen a prova el seu prototip de vehicle elèctric al circuit del parc Central

Catorze equips formats per alumnat de cicles formatius del grau superior d’automoció d’arreu de [ ... ]