hola

Aquest estiu continuen sense organitzar-se a Santa Perpètua les colònies d'infants refugiats sahrauís Vacances en pau. L'ONGD SPSolidària que és l'entitat que gestionava aquest programa ha explicat que la situació als campaments de refugiats a Algèria no s'ha recuperat des de la pandèmia i s'ha agreujat amb la situació bèl·lica entre el Front Polisari i el Marroc.

Les colònies es van haver de suspendre al 2020 per a la pandèmia i, des de llavors no s'han reprès. La presidenta de SPSolidària, Lídia Aymerich, ha explicat que l'organització als campaments no s'ha recuperat encara i que les entitats que estan fent colònies no tenen l'aixopluc del Front Polisari ni de la Generalitat.

SPSolidària ha subratllat que les colònies del Vacances en Pau implica el compromís d'una família durant dos mesos i que es necessita uns mínims d'assistència sanitària pública que, actualment no es donen.

La delegació del Front Polisari i ACAPS, com a entitat catalana que centralitzava les colònies, tampoc estan a favor d'organitzar aquest any les colònies perquè no s'ofereix garanties ni als participants ni a les seves famílies. Lídia Aymerich apunta que el Front Polisari està repensant com reprendre el Vacances en pau i reafirma que de moment no hi haurà colònies.

El programa Vacances en Pau de colònies d'infants dels campaments sahrauís continua aturat. SPSolidària està esperant a veure com evoluciona l'organització als campaments per intentar reprendre aquesta activitat a través de la qual han vingut a Santa Perpètua desenes de sahrauís fugint de la situació del desert on actualment estan a uns 55 graus i amb manca de nutrients.

 

Foto: Imatge d'arxiu d'una festa d'acollida als infants sahrauís al bosc de la Torre / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
20 Maig 2024 10:45 - RedaccióLa Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua durà a terme una nova campanya d’informació i control dels vehicles [ ... ]

La Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi
20 Maig 2024 09:41 - RedaccióLa Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi

La Biblioteca Municipal Josep Jardí acull del 20 de maig i fins al 2 de juny una nova edició de les [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig
20 Maig 2024 09:20 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig

La Xarxa de Centres Cívics té tot preparat per oferir dues setmanes de portes obertes de la seva programació. [ ... ]