hola

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya posa en marxa la campanya de sensibilització Gaudir com sempre, prevenir com mai. L’objectiu és minimitzar els riscos que implica l’ús de material pirotècnic, que poden ser tant riscos físics per a les persones com pel medi natural. S’aconsella apartar vehicles, tancar portes i finestres i plegar els tendals per evitar que entrin coets o hi caiguin guspires que podrien causar un incendi. S’ha de recollir la roba estesa i no llançar aigua sobre els que tiren petards, perquè la pólvora es pot mullar, explotar i sortir en una direcció inesperada. Els productes pirotècnics s’han de comprar als establiments autoritzats. Si es disparen d’esquena a la direcció del vent, s’evitarà el risc de cremades per l’acció de les espurnes i, a més, seran més brillants i més espectaculars. No s’ha de guardar cap article pirotècnic a les butxaques.

El tècnic de Protecció Civil de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Josep Batanero, ha recordat que estem en nivell 2 del Pla Alfa per risc extrem d'incendis i per aquest motiu recomana minimitzar l'ús de coets i ha demanat a la ciutadania que "els petards es llencin en les zones habilitades per l'Ajuntament o en llocs pavimentats i lluny de zones enjardinades o de solars on pugui haver-hi vegetació seca".

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil formaran part del dispositiu previst per aquesta nit amb tres vehicles d'intervenció ràpida, un per a zones de difícil accés, un d'ells amb una cisterna de 600 litres d'aigua i equipats amb extintors. Josep Batanero ha explicat que una ràpida actuació pot evitar incendis més importants. Sobretot insisteixen des de Protecció Civil que s'han de respectar les edats a l'hora de comprar i de manipular el material pirotècnic. I no llençar els coets amb les mans.

D'altra banda, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra han preparat un dispositiu conjunt per controlar les revetlles que es faran i altres tipus de controls, segons ha avançat el cap de la Policia Local, Xavi López, que ha recordat que l'horari dels establiments està ampliat per a aquesta nit i que hi haurà festes a diversos carrers de la localitat que "han de ser compatibles amb el descans de la resta de persones perquè tothom en pugui gaudir".

La Policia Local ha muntat un dispositiu especial per la nit de Sant Joan. Tot i això, es demana la col·laboració de la ciutadania i si s’observa algun incendi, es prega que avisin al 93 560 55 55.

Foto: L'Ajuntament i la Generalitat recomanen precaució davant l'ús de la pirotècnia / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 S’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de tractament de residus
17 Maig 2024 12:48 - Redacció S’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de tractament de residus

Aquest divendres, 17 de maig, s’inicia el període de pagament voluntari del nou rebut comarcal de [ ... ]

L'AFA de l'Institut Escola Santiga celebra diumenge la Festa de la Natura
17 Maig 2024 10:06 - RedaccióL'AFA de l'Institut Escola Santiga celebra diumenge la Festa de la Natura

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Institut Escola Santiga celebrarà el 19 de maig [ ... ]

L'AMPTA de l'Escola La Florida celebra dissabte la seva festa i la 8ª edició del cros
17 Maig 2024 09:59 - RedaccióL'AMPTA de l'Escola La Florida celebra dissabte la seva festa i la 8ª edició del cros

El dissabte 18 de maig l’AMPTA de l’Escola La Florida celebra la seva activitat anual. Ha programat [ ... ]