hola

Es tracta d’un programa per conèixer i acompanyar a les persones grans que se senten soles o aïllades, per mitjà d’una atenció individualitzada i de la implicació de serveis municipals i comunitaris, entitats, comerços i veïnat. Nexes s’adreça a persones més grans de seixanta-cinc anys que visquin soles i es trobin en situació d’aïllament social o que expressin sentiment de solitud. A partir de les dades de les quals disposa la Regidoria de Salut Pública, s’ha fet una selecció de persones per poder atendre-les amb la voluntat que Nexes es consolidi com un servei municipal més. La voluntat d’acollir-se a aquest programa ha estat motivada per les dades poblacionals recollides al Pla local de salut SPM i als indicadors de salut SPM de la Diputació de Barcelona, que destacaven l’augment de la franja d’edat de la gent gran.

La detecció de les persones que pateixen soledat es farà a través d’unes entrevistes al domicili de les persones grans seleccionades. Les entrevistes permetran valorar si aquest ciutadà pateix soledat i conèixer el seu context per valorar les seves preferències i necessitats. Un cop detectades, es redactarà un Pla individual on les persones grans podran gaudir d’activitats, espais i recursos municipals, per tal de trencar l’aïllament en el que es troben i ampliant la seva xarxa relacional.

En aquest sentit l’Ajuntament obrirà equipaments municipals als mesos de juliol i agost on les persones grans podran accedir a les diferents activitats que s’organitzen a nivell municipal a través d’espais oberts, jocs, manualitats, gimnàstica per persones amb mobilitat reduïda o alfabetització digital, entre altres. Les pica-portes del programa A-porta també han ofert el seu suport a Nexes per a la detacció.

Segons expliquen des de Salut Pública, “per dur a terme aquest programa és important corresponsabilitzar al conjunt de la població, implicar serveis, equipaments, entitats, comerços de proximitat i farmàcies fent difusió del programa i detectant situacions d’aïllament posant-les en coneixement de la Regidoria a través del correu spublica@staperpeuta.cat o del telèfon 93 560 01 03”.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Sanitaris del CAP Santa Perpètua es mobilitzen contra el preacord signat amb l'ICS
30 Nov 2023 11:48 - RedaccióSanitaris del CAP Santa Perpètua es mobilitzen contra el preacord signat amb l'ICS

Sanitaris del CAP Santa Perpètua es van concentrar aquest dimecres 29 de novembre a les 14 hores davant [ ... ]

Santa Perpètua està en fase de preemergència a causa de la sequera
30 Nov 2023 11:04 - RedaccióSanta Perpètua està en fase de preemergència a causa de la sequera

Ahir dimecres 29 de novembre va entrar en vigor una nova etapa, no prevista inicialment, de la situació [ ... ]

L'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental instal·len sis nous contenidors de recollida d'oli de cuina
30 Nov 2023 11:21 - RedaccióL'Ajuntament i el Consorci de Residus del Vallès Occidental instal·len sis nous contenidors de recollida d'oli de cuina

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental [ ... ]