hola

La Regidoria de Salut Pública ha informat que no s’han registrat incidències a nivell particular ni a nivell de control de plagues sobre l’alerta per la proliferació de paparres

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha informat que al nostre municipi no s’han registrat incidències ni alertes a nivell particular ni a nivell de control de plagues sobre l’alerta per la proliferació de paparres a l’àrea metropolitana de Barcelona. De fet, l’Ajuntament realitza controls habituals de plagues a través d’una empresa especialitzada. Alguns mitjans de comunicació han inclòs Santa Perpètua a la llista de municipis afectats per aquesta plaga i l’Ajuntament de Polinyà ha tancat el camí de Can Oller per a la realització d’un tractament de control. Tot i això a Santa Perpètua, no hi ha constància de la proliferació d’aquesta espècie.

Les paparres són artròpodes que parasiten externament un gran nombre d’animals silvestres, tant mamífers com aus i rèptils, els animals domèstics, i també poden picar els humans.

Les paparres proliferen, sobretot, a la primavera i a l’estiu i, sembla ser que els hiverns de temperatures suaus que ha provocat el canvi climàtic també són una causa per a la seva proliferació.

Salut Pública demana a la ciutadania que si es detecten paparres al terme municipal de Santa Perpètua es posin en contacte amb la Regidoria a través del correu electrònic spublica@staperpetua.cat o trucant a la Granja Soldevila, al telèfon 93 560 01 03. Tanmateix l'Ajuntament ha informat que es manté alerta en el control de la plaga.


Foto: Paparra / 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Nova edició del Línia Directa amb l'alcaldessa aquest divendres
11 Abr 2024 10:09 - RedaccióNova edició del Línia Directa amb l'alcaldessa aquest divendres

Aquest divendres 12 d'abril Ràdio Santa Perpètua oferirà una altra edició del programa radiofònic [ ... ]

El jurat de Viles Florides visita Santa Perpètua
10 Abr 2024 12:13 - RedaccióEl jurat de Viles Florides visita Santa Perpètua

El jurat de Viles Florides ha visitat Santa Perpètua per comprovar la situació de les zones verdes [ ... ]

El CUAP de Santa Perpètua podrà atendre unes 30.000 visites a l'any
10 Abr 2024 11:52 - RedaccióEl CUAP de Santa Perpètua podrà atendre unes 30.000 visites a l'any

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua està preparat per atendre [ ... ]