hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha instal·lat una estació meteorològica al terrat de la Casa Consistorial que servirà per tenir dades que puguin ajudar en la previsió de situacions de contaminació atmosfèrica, d’emergència per fuites químiques, per emetre certificats per a les assegurances i per detectar l’origen de pudors. Es tracta d’un equipament d'última tecnologia que permet mesurar en temps real la temperatura, la humitat, la pressió atmosfèrica, el vent (direcció, intensitat, ràfegues), la pluja i la seva intensitat, l’evapotranspiració, la radiació solar i les hores d’insolació o l’índex de radiació ultraviolada, entre d’altres paràmetres. A través de la pàgina web municipal es podrà accedir a les dades que generi. Així es podrà tenir a mans una predicció meteorològica local diària, de manera detallada hora a hora per a tres dies i més genèrica per a un període de sis dies.

Una de les opcions interessants és que l’estació permetrà posar a disposició de la ciutadania la base de dades que es vagi generant. Els serveis municipals treballaran amb aquesta i es podran descarregar informes mensuals i generar gràfiques d’evolució personalitzades.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Sergi Garcia, ha explicat que aquesta estació meteorològica “és necessària per tenir dades acurades de cara a una possible coordinació amb els diferents serveis d’emergència en cas que la situació ho requereixi” per exemple “tenir dades directes per evitar qualsevol risc per possibles accidents químics”. Sergi Garcia ha matisat que amb aquesta estació ara “ja s’està treballant per poder posar en marxa d’aquí uns mesos les alertes sanitàries a població de risc per episodis meteorològics directament des de l’Ajuntament”.

Un altre aspecte a tenir en compte fa referència a poder conèixer l’origen de les olors o pudors. La regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez, ha explicat que, “segons els models de dispersió de contaminació i amb les dades caracteritzades segons els químics, es podrà conèixer d’on provenen les males olors i què les causen”.

Una de les opcions destacades per a la ciutadania, segons ha afirmat Sergi Garcia, és que gràcies a les dades d’aquesta estació meteorològica “es podran emetre certificats sobre episodis meteorològics que seran vàlids per a les empreses asseguradores”.


Foto: L'estació s'ha instal·lat a la coberta de l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]