hola

L'última de les mesures de caràcter general per evitar contagis de COVID-19 s'ha aixecat definitivament avui 5 de juliol amb la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat.El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l'eliminacióde l'ús obligatori de les mascaretes en farmàcies, hospitals, residències i altres centres sanitaris.

El Govern fa aquest pas després que el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va donar suport a la retirada el passat 23 de juny i queepidemiòlegs sanitaris i experts en malalties infecciosesja manifestessin a l'abril que havia arribat elmoment de deixar enrereles mascaretes.

Tanmateix, el ministre de Sanitat, José Miñones, ha anunciat que es reforçarà l'ús de mascaretes en espais concrets amb persones immunodeprimides o vulnerables, com les plantes d'oncologia o una UCI, i es recomanaria en altres espais amb persones vulnerables.

L'ús de les mascaretes va començar amb l'inici de la pandèmia de coronavirusel març de 2020, però no va ser fins al maig d'aquell any que es vaimposar per a qualsevol interacció social fora de casa. Durant aquests anys hi ha hagut certa flexibilització de la norma depenent de les ones de COVID-19. La protecció respiratòriava deixar de ser obligatòria en exteriorsfa gairebé un any i mig, el 10 de febrer de 2022.

Dos mesos després, el 20 d'abril de 2022, també es va aixecar la mesura en la majoria dels espais interiors, però es vamantenir en centres sanitaris, farmàcies i també en autobusos, metres, trens, avions, taxis… Finalment, al febrer d'enguany, es varetirar en el transport públic.

A partir d'avui mateix ja deixem enrere l'ús de les mascaretes.


Foto: Una clienta a una farmàcia de la ciutat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Nova edició del Línia Directa amb l'alcaldessa aquest divendres
11 Abr 2024 10:09 - RedaccióNova edició del Línia Directa amb l'alcaldessa aquest divendres

Aquest divendres 12 d'abril Ràdio Santa Perpètua oferirà una altra edició del programa radiofònic [ ... ]

El jurat de Viles Florides visita Santa Perpètua
10 Abr 2024 12:13 - RedaccióEl jurat de Viles Florides visita Santa Perpètua

El jurat de Viles Florides ha visitat Santa Perpètua per comprovar la situació de les zones verdes [ ... ]

El CUAP de Santa Perpètua podrà atendre unes 30.000 visites a l'any
10 Abr 2024 11:52 - RedaccióEl CUAP de Santa Perpètua podrà atendre unes 30.000 visites a l'any

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua està preparat per atendre [ ... ]