hola

L'última de les mesures de caràcter general per evitar contagis de COVID-19 s'ha aixecat definitivament avui 5 de juliol amb la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat.El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l'eliminacióde l'ús obligatori de les mascaretes en farmàcies, hospitals, residències i altres centres sanitaris.

El Govern fa aquest pas després que el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va donar suport a la retirada el passat 23 de juny i queepidemiòlegs sanitaris i experts en malalties infecciosesja manifestessin a l'abril que havia arribat elmoment de deixar enrereles mascaretes.

Tanmateix, el ministre de Sanitat, José Miñones, ha anunciat que es reforçarà l'ús de mascaretes en espais concrets amb persones immunodeprimides o vulnerables, com les plantes d'oncologia o una UCI, i es recomanaria en altres espais amb persones vulnerables.

L'ús de les mascaretes va començar amb l'inici de la pandèmia de coronavirusel març de 2020, però no va ser fins al maig d'aquell any que es vaimposar per a qualsevol interacció social fora de casa. Durant aquests anys hi ha hagut certa flexibilització de la norma depenent de les ones de COVID-19. La protecció respiratòriava deixar de ser obligatòria en exteriorsfa gairebé un any i mig, el 10 de febrer de 2022.

Dos mesos després, el 20 d'abril de 2022, també es va aixecar la mesura en la majoria dels espais interiors, però es vamantenir en centres sanitaris, farmàcies i també en autobusos, metres, trens, avions, taxis… Finalment, al febrer d'enguany, es varetirar en el transport públic.

A partir d'avui mateix ja deixem enrere l'ús de les mascaretes.


Foto: Una clienta a una farmàcia de la ciutat / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]