hola

La Regidoria de Salut Pública realitza durant aquesta setmana una desinfecció de xoc per fer front a l'augment de paneroles al municipi, situació detectada a les darreres setmanes. L'espècie detectada, segons informa Salut Pública és la panerola americana, també anomenada Periplaneta americana, d'un color marró i que viu al clavegueram. La sequera persistent dels últims mesos ha facilitat el creixement d’aquesta plaga.

L'actuació prevista consisteix a la neteja i higienització del clavegueram amb aigua a pressió a un gran nombre de carrers del municipi on s’ha detectat plaga que anirà a càrrec del servei de manteniment del clavegueram, que realitza el Consorci Besòs Tordera. A continuació, l’empresa de control de plagues aplicarà el tractament biocida corresponent.

L’any passat la temporada de plagues va ser llarga a causa de les condicions meteorològiques provocades per la crisi climàtica amb calor sostingut gran part dels mesos de l’any. Els factors de creixement de les paneroles són el calor i la humitat. Aquest augment de temperatures fa que els cicles biològics de les espècies s’accelerin i hi hagi una reproducció amb taxes més altes d’individus, per tant s’ha d’incrementar els tractaments per reduir la població de paneroles.

La Regidoria de Salut recomana posar barreres físiques als edificis, tapar possibles esquerdes i forats detectats amb silicona o material adequat o posar reixetes metàl·liques als desguassos dels patis o qualsevol sistema que impedeix l’accés als habitatges.

En cas de detectar a dins els edificis, cal contractar un servei de plagues autoritzat que informarà de la situació i les mesures que cal prendre. Els productes d’ús domèstic sovint no erradiquen les plagues sinó que les desplacen de lloc, sobretot els productes aeris com esprais.

La cap del servei d'acció comunitària de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Carme Marsal, ha recordat que a més calor hi ha més plagues i ha anunciat que aquesta setmana es farà un pla de xoc per lluitar contra les paneroles ja que s'han detectat nombrosos exemplars en diversos llocs de la localitat.

Sílvia Millán, treballadora de Salut Pública, ha explicat que s'ha de tenir en compte els diferents espais per on poden entrar les paneroles a casa i posar trampes així com barreres físiques. Millán ha inistsit que en cas de detectar-ne a la comunitat és convenient fer un tractament amb una empresa especialitzada.

A les paneroles els agraden els llocs foscos i humits com les habitacions dels comptadors. Des de Salut Pública ens han apuntat algunes recomenacions com no deixar aliments de les mascotes al pati, posar mosquiteres, no deixar restes de menjar o posar reixes als desaigües.Quan s'ha de fer una actuació en una comunitat es demana que s'avisi a Salut Pública per tal de fer una actuació coordinada a l'interior i a la via pública i erradicar la plaga, 


Foto: El servei de manteniment netejant aquest matí el clavegueram del carrer Ausiàs March / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]