hola

CASSA encara la darrera fase de les obres de construcció del nou dipòsit d’aigua potable de La Florida. Las nova instal·lació, de 1.000 m3 de capacitat, ubicada al parc de la Pesseta compta amb una inversió de més de 394.000 euros. Els treballs finalitzaran durant el proper mes d’agost, segons les previsions de CASSA.

Aquest dimecres una delegació municipal encapçala per l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el president de l' Àrea del Territori, Acció Climàtica i Desenvolupament Local, Sergi Hernández, han visitat la instal·lació, acompanyada del gerent de CASSA; Joan Parte, i altres tècnics de la concessionària del servei d’aigües.

El nou dipòsit rebrà l’aigua de dos punts de subministrament i està equipat amb un sistema de monitoratge i control a distància, les 24 hores i els 365 dies de l’any, a més d’un sistema de recloració. La instal·lació millorarà substancialment la garantia i la qualitat del servei d'aigües al municipi, segons han destacat el gerent de CASSA, Joan Parte i el regidor Sergi Hernández.

L’Ajuntament i CASSA han apostat per un mètode constructiu molt eficient: formigó pretensat amb armadura postesa, que garanteix una construcció sense fissures i que es tradueix en una major durabilitat. A més, l’armadura evita l’oxidació del formigó com a conseqüència del clor i l’aigua. Aquest mètode de construcció també garanteix un mínim manteniment futur.

Un cop finalitzada la construcció del dipòsit, els treballs se centren ara en la tanca perimetral de la instal·lació, les connexions a les xarxes d’aigua potable, clavegueram i elèctrica, a més de les proves de funcionament i del sistema de telecontrol.

L'actuació forma part del projecte de col·laboració públic-privada Biotop, impulsat per l'Ajuntament i CASSA, per modernitzar el servei d’aigües municipal i impulsar la transformació ecològica, digital i justa del municipi des de l’activitat del cicle de l’aigua, segons ha informat en un comunicat.

Parte ha informat que el dipòsit té una capacitat de 1.000m3, que és el consum de dos dies del barri de la Florida inclòs el polígon industrial i que la instal·lació podria estar operativa durant la primera setmana del mes d'agost.

Per la seva banda, Sergi Hernández ha explicat que l'Ajuntament va valorar com a millor opció la construcció d'un nou dipòsit per substituir al que va col·lapsar l'any 2019 i ha posat en valor "l'eficient" xarxa d'aigua del municipi. També ha destacat que la nova instal·lació te major capacitat que l'anterior i un menor impacte visual ja que té dos metres soterrats. També ha anunciat que està preparada per que en un futur l'Ajuntament instal·li plaques solars.


Foto: Delegació municipal i de CASSA davant del dipòsit després de visitar les obres de la nova instal·lació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]