hola

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha licitat per 1,3 milions d’euros el contracte per redactar l’estudi informatiu del desdoblament de la línia R3 entre les estacions de Montcada Bifurcació i Mollet-Santa Rosa. La duplicació de la via en aquest tram de 10 quilòmetres afecten Montcada, la Llagosta, Santa Perpètua i Mollet.

El ministeri assenyala en un comunicat que el recorregut Montcada-Mollet té una “complexitat especial” a nivell territorial i funcional, de manera que s’estudiarà si cal variar part del traçat. En aquest sentit manifesta que “els estudis i activitats a realitzar en el marc del contracte licitat tenen com a objecte principal l’anàlisi i el disseny de la duplicació de via d’aquest tram, incloent-hi possibles variants de traçat; del tram entre l’estació de Montcada Bifurcació i Mollet Santa Rosa i tindrà una cura especial en els aspectes d’integració urbana del ferrocarril”.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha incidit que l’estudi tindrà cura en la integració urbana i l’Ajuntament insistirà en el by-pass de connexió de la R-3 amb la R-8 per “alliberar el barri de La Florida d’aquesta barrera i de les molèsties que ocasiona la R3 per la seva gran proximitat amb els habitatges”

El contracte inclourà la prestació dels serveis d’enginyeria per fer els tràmits d’informació pública a les administracions, anàlisi d’al·legacions i la tramitació de la Declaració d’Impacte Ambiental. El secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, va informar a l’alcaldessa d’aquest anunci i va expressar que la voluntat del ministeri és debatre amb entitats i administracions les propostes i “intentar arribar en la mesura del possible a un consens”

Estudi per unir els dos vallesos

D’altra banda, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), ha anunciat la propera licitació de la redacció de l’estudi informatiu per a la connexió ferroviària de les línies de Rodalies entre el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En concret s’estudiarà la connexió de les línies de rodalies R-4 (Barcelona-Sabadell-Terrassa) i la línia Mollet-El Papiol, la R-8, que disposa d’una estació a Santa Perpètua, davant de la Granja Soldevila.

Segons informa el ministeri, l’actuació compta amb un pressupost de 907.500 euros i un termini d’execució de dos anys i mig. L’estudi consisteix en la definició de les alternatives tècniques que poden plantejar-se per a una nova connexió de rodalies entre la R4 i la R8, permetent realitzar l’itinerari entre Sabadell i Granollers. D’aquesta manera Santa Perpètua tindria connexió directa per tren amb Sabadell. El contracte inclou la redacció d’un estudi de viabilitat de l’actuació. L’alcaldessa ha explicat que aquest projecte suposarà la construcció d’una nova via que connectaria Santa Perpètua i Sabadell.

Per últim, s’ha signat el protocol que dota la Generalitat de 914 milions per a obres que inclou la construcció de dos nous intercanviadors entre les línies de FGC i l’R-8 de Rodalies Renfe a les estacions de Volpelleres i Hospital General, a Sant Cugat del Vallès. El protocol preveu que la Generalitat en faci el projecte, previ estudi d’Adif coordinat amb la Generalitat, i executi les obres amb un cost de 20 milions d’euros que transferirà l’Estat. Isabel Garcia ha manifestat que aquests tres anuncis “són bones noticíes que recullen reivindicacions de l’Ajuntament que permetran optimitzar al màxim la línia R8 que passa per Santa Perpètua”


Foto: Un tren de la R3 al seu pas pel barri de la Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics
20 Maig 2024 10:45 - RedaccióLa Policia Local realitza una nova campanya de control de patinets elèctrics

La Policia Local de Santa Perpètua durà a terme una nova campanya d’informació i control dels vehicles [ ... ]

La Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi
20 Maig 2024 09:41 - RedaccióLa Biblioteca Municipal posa en marxa avui les Aules d'estudi

La Biblioteca Municipal Josep Jardí acull del 20 de maig i fins al 2 de juny una nova edició de les [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig
20 Maig 2024 09:20 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa portes obertes del 20 al 31 de maig

La Xarxa de Centres Cívics té tot preparat per oferir dues setmanes de portes obertes de la seva programació. [ ... ]