hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua farà una aportació a la campanya d'emergència pel terratrèmol del Marroc del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El Consistori treballa coordinadament amb la comunitat marroquina local.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha mostrat la seva solidaritat i ha expressat el condol a la comunitat marroquina després del terratrèmol patit aquest 8 de setembre i que ha devastat tota la zona de l'Alt Atles, epicentre del moviment sísmic de magnitud 6,8. Fins ara les víctimes mortals superen la xifra de 2.800 i hi ha més de 2.500 ferides.

El Consistori perpetuenc participarà en la campanya de suport d’emergència organitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb una aportació econòmica dirigida a les ONG que treballen directament en el territori i coneixen les necessitats més urgents, per assegurar que la solidaritat sigui la més ràpida i eficient possible.

El Fons Català de Cooperació ha obert dues comptes bancàries i un bizum al servei de la ciutadania que vulgui fer aportacions individuals. El BIZUM és 06974 i cal afegir Concepte: Terratrèmol Marroc. Les dues comptes obertes per a aquesta campanya d'emergència són ES91 0182 6035 4102 0160 8531 i ES71 2100 3200 9625 0002 9627.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, ha lamentat la catàstrofe humanitària que ha afectat el Marroc i que "ha colpejat a les persones més humils" i ha volgut posar en valor la solidaritat perpetuenca que va reaccionar hores després del terratrèmol per oferir el condol i organitzar els possibles ajuts. Hernández ha destacat que "estem coordinats amb la comunitat marroquina de Santa Perpètua que està fent una recollida de material per enviar i s'activarà el pressupost municipal d'ajuts a emergència".

La comunitat marroquina de Santa Perpètua no és d'aquesta zona del Marroc i, en principi, no es té coneixement de víctimes de familiars, segons ha expressat Sergi Hernández. El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional ha fet una "crida a la calma per identificar i organitzar l'ajut humanitari segons les necessitats reals per tal que sigui eficient i efectiva".


Foto: Autoritats municipals amb representants de la comunitat musulmana / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]